luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCălătorie, oameni anapoda, șoferi înțelegători

Călătorie, oameni anapoda, șoferi înțelegători

Unul dintre marile avantaje ale secolului în care trăim este posibilitatea de a ne deplasa oriunde avem treabă, oriunde ne face plăcere. A călători înseamnă să cunoști noi oameni, să explorezi noi ținuturi. Însă nu în ultimul rând, libertatea de a circula îți oferă șansa de a accede la un loc de muncă într-o altă țară, poate unul mult mai bine plătit.

Din momentul în care am decis să îmi urmez studiile în altă țară, am știut faptul că aveam să călătoresc mult mai mult decât aș fi făcut-o în mod normal. Astfel, în cei aproximativ două mii de kilometri pe care îi parcurg de cel puțin cinci ori pe an, am ocazia să întâlnesc fel și fel de oameni. Unii sunt cu mult bun simț, alții din contră.

Cert este faptul că șoferii, multumită cărora ajungem cu toții la destinație, dau dovadă de un calm nemaiîntâlnit și de o răbdare incredibilă. Cu toate că mai mereu aceștia dau peste oameni care în loc să le vorbească pe un ton politicos, li se adresează în mod răstit, ei bine, aceștia – șoferii pe care de cele mai multe ori îi catalogăm în fel și chip – își păstrează cumpătul.

Îmi aduc aminte că adesea am auzit vorbindu-se nu tocmai frumos la adresa șoferilor, am întâlnit mulți oameni care erau extrem de nemulțumiți de faptul că aceștia îndrăzneau să prelungească, cu un ceas, pauza de pe timpul nopții. Pauză care de altfel și așa este scurtă în comparație cu dificultatea traseului.

Mă întreb, oare, ce este mai important : să ajungi cu câteva ore întârziere la destinație și să fii sănătos sau să se întâmple o tragedie fiindcă ardeai de nerăbdare să ajungi cât mai rapid ? Nu trebuie să uităm faptul că și șoferii tot oameni sunt, obosesc și ei la fel ca și noi.

Acum când scriu aceste rânduri, îmi aduc aminte cu un gust amar de o întâmplare destul de neplăcută. Probabil că nu multă lume știe, însă unele firme de transport se deplasează la adresa fiecăruia, facilitând astfel cu mult lucrurile. Însă nu toată lumea apreciază asta, unii preferă să facă glume și se amuză crezând că a chema un microbuz în fața ușii tale, ca mai apoi să îți trimiți vecinul și să spună că totul a fost o farsă, este ceva demn de laudă.

Evident că nu doar firmei de transport i-a făcut un rău, ci și ceilalți călători au avut de suferit repercursiunile, întrucât cu cât se fac mai multe asemenea farse, cu atât se decalează orarul plecărilor.

Cu alte cuvinte, unii oameni par să nu fie conștienți de gravitatea faptelor pe care le săvârșesc. În timp ce unora li se pare o glumă, alții nu sunt chiar atât de amuzați.

 

Simina Rautu
"Caracterul are drept fundament voinţa şi inteligenţa". Cred cu tărie în faptul că în viaţă poti obţine orice, însă cu o condiţie: să fii perseverent în ceea ce faci. Restul sunt doar vorbe inutile, în opinia mea nu există reţete miraculoase pentru succes.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular