Cafeneaua critică- ediţie specială Maitec la Muzeul Național de Artă al României

  0
  22
  Ediție specială „Maitec” la Muzeul Național de Artă al României afiș

  Joi 5 decembrie, Cafeneaua critică propune vizitarea marii expoziţii Maitec de la Muzeul Naţional de Artă al României – MNAR, din Palatul Regal, la Parterul Galeriei Naţionale, şi o discuţie despre expoziţie, la faţa locului.

  Vernisată pe 31 octombrie 2019, deschisă până pe 31 ianuarie 2020, expoziţia #Maitec/ Sultana  & Ovidiu – Dana & Stephane/ Lemn Aur Lumină propune cea mai amplă reunire de lucrări ale marelui sculptor preponderent în lemn, Ovidiu Maitec (1925-2007) şi ale marii pictoriţe Sultana Maitec (1926/1928-2016), precum şi lucrări recente ale duo-ului de artişti Dana (n. 1970) şi Stephane (n. 1957) Maitec (fiul Sultanei şi al lui Ovidiu), stabiliţi la Paris, fotografi de artă, aflaţi într-o spectaculoasă etapă de experimentare a Reflexiilor/ Reflections, de lucru cu lumina.

  Ediţia specială Maitec a Cafenelei critice va avea următorul program: orele 18.00-19.00 – vizitare; orele 19.00-21.00 – discuţie despre expoziţie.

  Participă: Dana şi Stephane Maitec, Irina Ungureanu (curatoarea expoziţiei), critici şi istorici de artă.
  Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

  Ediție realizată în colaborare cu Muzeul Național de Artă al României – MNAR, la Palatul Regal, la parterul Galeriei Naționale.
  CU ÎNCEPERE DE LA ORELE 18.00!

  ATENŢIE!: ACCESUL ÎN EXPOZIŢIE ŞI CĂTRE SALA ÎN CARE VA AVEA LOC DEZBATEREA „CAFENELEI CRITICE” NU MAI ESTE POSIBIL DUPĂ ORELE 19.30!

  Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti.

  Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.