BUZĂU: WORKSHOP al Programului Național CANTUS MUNDI – Corul Național de Cameră “MADRIGAL – MARIN CONSTANTIN”

0
181

În perioada 1-3 aprilie 2016, o echipă Cantus Mundi a susținut la Buzău workshop-ul dedicat Dirijatului Coral. Au participat: Anna Ungureanu, dirijorul Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, “Madrigalistele” Simona Haideu și Marilena Neacșu, Eveline Păuna – Consilier Artistic și pentru relația cu Media și Mădălin Guruianu, Directorul Programului Național “Cantus Mundi”.

Workshop-ul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și know-how-ul pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală (mulțumim corului de copii “Armonia” din Buzău), noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologie a copilului, cursurile oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral.

workshop Buzau_1

Echipa Cantus Mundi i-a ascultat pe copiii din Corul Catedralei Sfântul Sava din Buzău, iar apoi vizita de lucru a continuat la Catedrala Arhiepiscopală a Buzăului și a Vrancei, unde corul dirijat de Gianin Oprea a impresionat audiența.

Copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, coordonați de prof. Mirela Crăciunescu, au oferit tuturor o lecție de viață, prin talentul lor. Reprezentanții Madrigalului i-au învățat exerciții potrivite situației lor.

ANNA UNGUREANU: “La Buzău am trăit o experiență intensă în cele trei zile de workshop dirijoral. Constat un interes fantastic al muzicienilor, profesorilor și preoților pentru a se implica într-o activitate corală cu elevii din județ. Mă bucur că prin aceștia se vor putea înființa multe coruri, care vor însemna enorm în dezvoltarea sensibilă și în integrarea socială a copiilor”.

Demersul continuă în perioada 7-9 aprilie, la Brașov, unde o echipă Cantus Mundi se va întâlni cu aproximativ 30 de cursanți.

Platforma Cantus Mundi poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, lecții video și audiopartituri, cât și accesul la o zonă de socializare și promovare a mișcării corale românești.