luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSBurse studențești tot anul

Burse studențești tot anul

Este oficial!

Burse studențești tot anul din vara asta

Începând chiar din vara lui 2017, bursele, indiferent de tipul lor, vor fi acordate pe toată durata anului. Totodată cuantumul acestora va fi același ca în timpul anului universitar. Acest lucru se datorează demersurilor făcute de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ei fiind și cei care au făcut anunțul.

Veste bună și pentru studenții din ultimii ani de studiu (licență/master).  Și aceștia vor primi burse până în luna septembrie a anului respectiv, indiferent de datele examenelor finale.

În martie 2017, ANOSR a solicitat Camerei Deputaților să modifice legislația pentru ca fondul dedicat burselor studențești să fie acordat tot timpul anului. Propunerea a fost adoptată de Camera Deputaților în mai și în iunie Președintele României a promulgat legea.

Cu ajutorul ANOSR, în 2016 fondul pentru bursele studențești a crescut după o stagnare de mai mult de 6 ani și jumătate. Acesta a crescut cu 20,29% față de anul precedent (de la 69 la 83 de lei/lună/student bugetat). Apoi în 2017 s-a obținut o creștere cu încă 142,16% a fondului de burse față de anul precedent (de la 83 la 201 lei/lună/student bugetat). În total a fost înregistrată o creștere cu 191,3% a fondului pentru burse studențești în 2017 față de 2015.

Sursă: http://www.anosr.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular