luni, decembrie 4, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleBurse și pe timpul verii, dar limită de vârstă la gratuitatea CFR!

Burse și pe timpul verii, dar limită de vârstă la gratuitatea CFR!

Burse și pe timpul verii, dar limită de vârstă la gratuitatea CFR!

Până acum, bursele studențești, indiferent de felul lor, au fost acordate doar pe durata activităților didactice. Altfel spus, studenții primeau burse doar în perioada octombrie-iunie, fiind excluse vacanțele, inclusiv cea de vară.

Burse și pe timpul verii!

Însă ziua de marți, 16 mai, a venit cu o veste foarte bună pentru studenți! În urma ședinței de plen, deputații au fost de acord cu un amendament  prin care studenții să primească burse și pe timpul verii, adică pe durata tuturor celor 12 luni dintr-un an, nu doar pe 9 luni, ca în prezent.

Propunerea a venit din partea unor organizații studențești și a fost susținută de unii politicieni. Aceștia au argumentat că, în vacanță, studenții sunt implicați în numeroase activități extracurriculare, chiar dacă nu merg la facultate.

Aceasta este o a doua veste bună pentru studenți legată de burse, după ce, începând cu februarie 2017, toate bursele au fost majorate substanțial.

Limită de vârstă la gratuitatea CFR pentru studenți

De asemenea, în urma aceleiași ședințe, s-a restricționat gratuitatea CFR: de călătorii gratuite pe calea ferată beneficiază, începând cu 16 mai, doar studenții cu vârsta de până la 35 de ani. 

Surse info: pedagoteca.ro, anosr.ro

Sursă foto: ro.stockfresh.com

Irina Ciobotaru
Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

Most Popular