Bucuria sărbătorilor văzută prin târgurile de Crăciun

Știm cu toții cât de minunate sunt sărbătorile. În ciuda frigului lunii decembrie, în suflete mereu ne e cald, datorită tuturor minunățiilor care se întâmplă în această perioadă. Târgurile de Crăciun sunt motivul principal de bucurie. Ce ar fi dacă sărbătorile n-ar fi reprezentate prin aceste târguri, unde totul e plin de luminițe și o multitudine de lucruri, gata a fi încercare și gustate?

Iată care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun, pline de luminițe, mâncare tradițională și oameni fericiți:

Târgul de Crăciun de la Viena

Chiar dacă n-ai ajuns până aici, e imposibil să nu fi auzit de acest târg. E printre cele mai minunate. Dacă mai e și zăpadă, e mai mult ca perfect. Târgul din capitala Austriei este considerat de mulți ani ca fiind cel mai important eveniment de acest gen din Europa, având o istorie de peste șapte secole.

Aici găsești o sumedenie de dulciuri și mâncăruri tradiționale, dar și decoruri de Crăciun inedite.

ff

Târgul de Crăciun din Praga

Acest târg este faimos datorită ornamentelor unice, prăjiturilor tradiționale de Crăciun, fețelor de masă colorate și multe altele. Acest „tărâm de basm al iernii” celebrează cultura și măiestria tradițională cehă.

Berea la halbă nu lipsește, iar în timp ce asculți colindele corurilor, te poți delecta cu diferite feluri de mâncare specifice.

rr

Târgul de Crăciun din Londra

Ajungem și în vestul Europei, mai exact în capitala Marii Britanii, unde găsim 10 târguri de acest fel.

După o plimbare pe străzile Londrei acoperite totalmente cu luminițe, puteți da o tură cu Roata Gigant, care vă oferă o priveliște sublimă a Londrei în sărbătoare.ll

Târgul din Berlin

Din noiembrie și până la sfârșitul lunii decembrie poți admira frumusețile din Berlin. Cunoscut drept capitala târgurilor de Crăciun, în fiecare an se organizează în jur de 60 de evenimente de acest gen.

Astfel, Berlinul e îmbibat în miros de vin fiert, alune și biscuiți cu scorțișoară, iar tarabele pline de cadouri împânzesc orașul. bb

Târgul de Crăciun din Bruxelles

Deși este relativ nouă în peisajul târgurilor, în capitala europeană turiștii sunt din ce în ce mai mulți.

În piața centrală este adus un brad cât se poate de înalt, care mai apoi este împodobit cu ornamente care creează un tablou de poveste.europe-s-best-christmas-markets-10

Târgul de Crăciun din Stockhlom

Aici găsim patru târguri. Orașul, cu glorioasa sa arhitectură, este cadrul perfect pentru târgul cu obiecte de artizanat, delicatesuri de Crăciun și vin.

stockholm-holiday-best-christmas-markets-europe

Târgul de Crăciun din Barcelona

Aici sunteți așteptați cu 300 de standuri cu jucării și decorațiuni lucrate manual, vâsc și brăduți de Crăciun. Frumusețea acestui târg constă într-un concurs al celor mai frumoase coruri de colinde.uu

Târgul de Crăciun din Strasbourg

Ajungem și în Franța, unde târgul din Strasbourg este unul dintre cele mai populate târguri din Europa.

Aproximativ două milioane de oameni ajung aici în luna decembrie. Poți cumpăra decorații tradiționale, mâncăruri specifice Alsaciei, precum pretzel și pâine cu condimente, sau poți vizita târgul de cărți.

tt

Târgul de Crăciun din Sibiu

Și să nu uităm de frumosul nostru Sibiu. Un oraș splendid, care, îmbrăcat în sărbătoare, e de-a dreptul desprins din povești. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când în Sibiu se găzduiește acest târg.

Este organizat Atelierul lui Moș Crăciun, unde copiii asistă la atelierul de biscuiți, de lumănări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni.

administrator-2013-11-04-112718-targul-de-craciun-sibiu

Dacă ar fi gratis să călătorești, cu siguranță toată lumea ar ajunge aici, fiindcă totul te face să trăiești o poveste. Povestea sărbătorilor de iarnă pare de neuitat, cu lumină, mâncare tradițională și colinde.

surse foto: perfecte.ro, momondo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here