luni, mai 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleBucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală

Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală

Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală

Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală în luna octombrie. Ideea va fi reflectată prin intermediul proiectului PulS, organizat de Asociația DU-NE.

Organizația își propune să sintetizeze mișcarea constantă a orașului prin intermediul a treizeci de tineri artiști locali. Aceștia urmează să se deplaseze în diferite părți ale Capitalei, unde își vor amplasa atelierele de creație și vor încerca să capteze diferite fațete ale vieții urbane.

Participanții trebuie să realizeze, în total, 120 de picturi și lucrări grafice. Acestea vor fi ulterior integrate în cadrul unei instalații digitale interactive, în cadrul căreia creatorii să poată construi alte opere pornind de la fragmentele anterior create.

Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală

Invitați speciali

Pe lângă cei treizeci de români, Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală și din partea artistului portughez VHILS. El se va ocupa de transformarea unui perete, tot în cadrul PulS.

Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală

VHILS este recunoscut pentru tehnica sa specială, intitulată „scratching the surface”. Aceasta înseamnă reimaginarea clădirilor uzate drept portrete ale vieții urbane și  presupune realizarea unui desen pe suprafața propriu-zisă, urmată apoi de sculptarea materialului.

Portughezul, pe numele adevărat Alexandre Farto, mai folosește, pe lângă instrumentele de mai sus, și alte mijloace neconvenționale, precum exploziile controlate.

Bucureștiul va avea parte de o reinterpretare culturală

De asemenea, includerea sa pe lista „30 under 30” a revistei americane Forbes atestă aprecierea internațională. O parte din meritul acesteia se datorează felului în care a devenit celebru: în 2008, una dintre operele sale a apărut lângă o altă creație, care era semnată de celebrul artist englez de graffiti Banksy.

Ulterior, acesta a ajuns să fie reprezentat de către agentul englezului, iar fotografia care-l surprindea lucrând la acea sculptură a ajuns pe prima pagină a publicației The Times.

După zilele petrecute în Capitală, VHILS va mai vizita Cluj Napoca și Timișoara. Aceste două călătorii nu vor fi însă incluse pe parcursul proiectului.

Rămâne de văzut ce teme vor aborda graficienii sau pictorii locali și ce spațiu își va alege invitatul special pentru a se desfășura.

surse foto: vhils.com

Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Most Popular