Fetele de la CSM Bucureşti au reuşit să ajungă în Final-Four-ul Ligii Campionilor   de handbal după ce au trecut în Rusia de Rostov Don cu scorul de 29-28. Da, avem o echipă de handbal în primele patru ale Europei. Aceasta calificare vine chiar la prima participare a echipei bucureştene. Ana Rodrigues, cu şapte goluri, a fost cea mai bună jucătoare dintre „tigroaice”.

Ultima calificare a unei echipe din România în primele patru echipe ale Europei a fost în urmă cu trei ani, când Oltchim Râmnicul Vâlcea a jucat semifinale cu Gyor.

Gyor, Buducnost Podgorica și Vardar Skopje sunt celelalte echipe calificate în Final-Four-ul care se va disputa la Budapesta pe 7 și 8 mai. Semifinalele se vor stabili în urma tragerii la sorţi care va avea loc pe 15 aprilie.

„În calitate de câștigătoare a Ligii Campionilor, o calificare în Final Four poate reprezenta o mare realizare pentru un club care e la început de drum, dar e păcat să ne oprim aici. Ar fi foarte frumos să câștigăm și trofeul”, a declarat Cristina Vărzaru.

Bucureştiul avea nevoie de o astfel de echipǎ care să ne reprezinte în toată lumea. Bucureştiul trebuie să fie un pol al sportului românesc, din toate punctele de vedere. Bucureştenii merita un astfel de club. Cu siguranţă, dacă performanţele vor continua, se va crea o emulaţie la nivelul copiilor care doresc să practice sportul. Această performantă este un lucru extraordinar şi poate mulţi nu conştientizează dimensiunea ei. Să fii între primele echipe ale Europei, în orice sport, nu este la îndemâna oricui.

Să le ţinem pumnii „tigroaicelor” în Final-Four şi să le aşteptăm la aeroport pe campioanele Europei!

Sursa info: digisport.ro, gsp.ro

Sursa foto: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here