vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carieră,,BucurEȘTI, un suflet de oraș” - un spectacol de neratat

,,BucurEȘTI, un suflet de oraș” – un spectacol de neratat

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu” și Primăria Sector 4 prezintă spectacolul ”BucureEȘTI, un suflet de oraș” cu MARIUS VERNESCU (pian), Alexandru Pribeagu (actor), Raluca Stoica (voce), Gabriel Stănescu (vioară) și INVITAȚII lor.

,,BucurEȘTI, un suflet de oraș” este un proiect artistic original şi spectaculos nu doar ca performanţă tehnică, ci prin capacitatea de a transmite emoţii puternice, ”îmbinând diferitele nivele semnificante, de la obiectual-concret până la gândirea muzicală mai profundă şi trecând prin configuraţii de artă modernă”.

Este un spectacol aparte, incitant, eclectic construit în spiritul unei spontaneități artistice emoționante ce îmbină într-un mod original teatrul cu muzica și care își propune abordarea într-o manieră unică a unor tehnici jazz și compoziții proprii ale pianistului Marius Vernescu, ”unul dintre cele mai mari talente de jazz ale Europei” (Quincy Jones, Preşedinte Juriu -Montreux Jazz Festival).

12 martie, ora 19,30, la Teatrul Național București, Sala Pictură, va avea loc spectacolul “BucureEȘTI, un suflet de oraș“, susținut de pianistul MARIUS VERNESCU, unul dintre cei mai străluciţi muzicieni de jazz din România, singurul care a câștigat trofeul prestigiosului Montreux Jazz Festival și de invitații săi, actorul Alexandru Pribeagu (pantomimă), Raluca Stoica (interpretă de jazz şi teatru muzical), violonistul Gabriel Stănescu, alături de actrița Alexandra Aga, instrumentiștii Alex Tomaselli (chitară), Nicu Gioroiu (percuție), Cătălin Răzvan (bass), Beatrice Roman Vernescu (clape) și Bogdan Roman (saxofon). Prezentarea spectacolului va fi făcută de actrița Crina Matei.

”Muzica conține acel element pe care îl urmărim în existența noastră când urmărim să ne primenim sufletește. Repertoriul artistic variat inclus în acest proiect cu o unicitate cu totul emoționanată, aspiră să intre sub epidermă, și mai mult decât atât, în suflet, pe cât posibil”- Marius Vernescu, pianist.

”Repertoriul muzical ne introduce în atmosfera și farmecul unei cronologii artistice despre trecut în măsura în care registrul de expresiei al pantomimei adâncește extrospecția prin raportarea la oraș, întâmplări, drame și povești cunoscute și mai puțin cunoscute din spatele melodiilor ce au animat sufletul urban din trecut până în prezent”.

Acest eveniment încheie oficial prima ediție a FESTIVALULUI MĂRȚIȘORULUI 2018 (perioada 2 – 12 martie), un eveniment cultural artistic dedicat sărbătoririi începutului de Martie, inițiat și organizat de Primăria Sectorului 4 (primar Daniel Băluță) și Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” (director Alexandra Dobre).Fiind un spectacol dedicat MĂRȚIȘORULUI și ZILEI de 8 MARTIE, toate doamnele şi domnişoarele prezente vor primi mărţişoare și cadouri personalizate din partea CECTUNB.

„Osmoza dintre muzica si actorie reaşează modul de a gândi intr-o paradigmă care îşi asumă centralitatea pe ceea ce simti. Acest lucru presupune o importantă revoluţie interioară, un salt calitativ, prin care muzicianul si actorul reformulează relaţia cu lumea obiectuală într-o nouă economie a sensurilor creând nu un spectacol, ci un CEVA, care reaşează, nu doar formele materiale de exprimare artistica pe alte coordonate, ci mai ales formele de abordare a acestei noi paradigme: a ceea ce simtim dincolo de cotidianul orasului” – Alexandru Pribeagu, actor pantomimă.

Spectacol inedit de pian și pantomimă

Spectacolul va include și fragmente din ”The Fly”, un spectacol unic de pian și pantomimă, o premieră pe scena românească ”prin îngemănarea inteligentă și minuțios explorată artistic a pianului și a pantomimei, într-un duo efervescent, plin de umor, fantezie și note de jazz”. Acest „art fusion” dintre muzicianul Marius Vernescu si actorul de pantomimă Alexandru Pribeagu a pornit de la dorința celor doi artiști de explorare creativă a diverselor linii de expresivitate umană și are la bază un crez comun: încrederea în complexitatea naturii umane.

Acest spectactol eveniment vine la mai puțin de o lună de la succesul concertului ”Poveste din Bucureștiul de odionoară” (Palatul Bragadiru, 22 februarie), organizat de CECTUNB, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.

 

Alexandra Gavrilă
Alexandra Gavrilăhttps://voxofvanity.com/
Sunt suma provocărilor cu care m-am confruntat, a scopurilor pentru care am luptat și a pasiunilor pentru care trăiesc. Mă definesc ambiția, seriozitatea și perseverența, nu cred în noroc și nici în destin. Sunt dornică de a depunde îndeajuns efort pentru a dobândi cele la care aspir. Îmi place să îmi asum riscuri, pot lucra sub presiune și realizez mereu ceea ce îmi propun. Definiția succesului personal este propria mulțumire de sine.
RELATED ARTICLES

Most Popular