Sâmbătă, 4 noiembrie, Parcul Natural Văcărești a găzduit concursul de mountain-bike București MTB Race. Concursul a fost organizat de Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) împreună cu echipa de ciclism BikeXpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland România. La eveniment au participat peste 200 de cicliști, adulți și copii, reprezentând 20 de cluburi de ciclism din București și din țară. Acesta face parte din seria menifestărilor organizate de Asociația Parcul Natural Văcărești, menite să promoveze parcul ca spațiu de recreere sănătoasă.

Cristian Lascu, Președintele de onoare al APNV a declarat: „Consecvent cu deviza „Natura la ușa ta”, APNV realizează, în paralel cu studii și măsurători tehnice concrete pentru protecția biodiversității, și o deschidere a parcului către oraș. Sâmbătă, 4 noiembrie, parcul a fost locul unde s-au întâlnit bicicliștii, într-un concurs de mountain-bike. Acest tip de activitate este prevăzut în regulamentul parcului și nu dernjează viețuitoarele, ținând cont că 80% din concurs s-a desfășurat pe dig ți pe clina sa exterioară iar restul în zone sigure, special desemnate pentru desfășurarea concursului.”

Cu o lungime de aproximativ 6 km și 56 m diferență de nivel, traseul de Mountain Bike – tip XCO (cross country olimpic), amenajat pe digul care împrejmuiește parcul și pe poteca existentă pentru biciclete din interiorul parcului, a fost parcurs de 1-2 ori de copii și de 6 ori de ceilalți participanți (categoriile de vârstă 15-40+ ani). Echipa BikeXpert Racing Team a amenajat o serie de zone tehnice situate în exteriorul digului, porțiuni care au transformat traseul într-o provocare pentru unii participanți, ridicând nivelul de desfășurare al competiției.

Cătălin Sprânceană, team manager al BikeXpert Racing Team a declarat:” Prin organizarea acestei competiții ne-am dorit să scoatem oamenii din spatele birourilor și să-i aducem în natură, la numai 5km de centrul Bucureștiului. De asemenea, am urmărit să facem cunoscut Parcul Natural Vacarești în rândul acestei comunități de oameni ancorați în valori și principii strâns legate de natură și sănătate. În acest fel sperăm că mulți dintre aceștia se vor reîntoarce în parc nu numai pentru plimbări cu bicicleta ci și pentru acțiuni de ecologizare și protecție a mediului. Ne bucurăm că evenimentul a fost un success și sperăm să se transforme într-o tradiție. De asemenea, suntem recunoscători pentru că instituțiile publice ne-au susținut și încurajat inițiativa.”

Căștigătorii au primit premii totale de peste 7500 de lei. Pe lângă premiile în bani, fiecare câștigător a primit câte un puiet de stejar (Quercus robur L), specie specifică zonei de câmpie, cu recomandări și instrucțiuni de plantare.

Evenimentul a fost sprijinit de Kaufland România, sponsor principal.

„După ce Kaufland România a contribuit la amenajarea și finalizarea primei piste de biciclete din Parcul Natural Văcăreşti, am hotărât să susținem și activitățile sportive și de ecologizare menite să ofere bucureștenilor posibilitatea să combine activități sportive cu experiența inedită de a petrece timp în natura urbană”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina www.București-MTB.ro

Infromații suplimentare, Nicoleta Marin, Asociația Parcul Natural Văcărești, 0727748353

Despre organizatori:

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) este administratorul Parcului Natural Văcărești, conform contractului încheiat cu Ministerul Mediului în aplirie 2017. Un parc natural este o ”arie protejată administrată în principal pentru conservarea peisajului și recreere”. Misiunea administrației Parcului Natural Văcărești este: protejarea diversității biologice. Alte obiective: promovarea modalităților de recreere sănătoasă în mijlocul naturii și a ecoturismului; susținerea activităților educaționale pentru cunoașterea și interpretarea naturii și a cercetării științifice a zonei.

BikeXpert Racing Team este o echipă de ciclism formată atat din sportivi profesioniști cat și amatori ce are drept misiune performanța și promovarea ciclismul ca modalitate sănătoasă și ecologică de petrecere a timpului liber. Pe langa participanrea la peste 100 de competitii, in tara si strainatate, BikeXpert Racing Team organizeaza anual competitii de ciclism menite sa „scoata amatorii din spatele birourilor” si sa-i aduca in natura dar si pentru a incuraja practicarea sportului de performanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here