București – Capitală Europeană a Culturii

  0
  161

  Juriul de experți: Strategia Culturală este prioritatea absolută pentru candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii

  Echipa București 2021 a participat joi, 17 martie, la întâlnirea de lucru cu orașele finaliste pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, organizată de Ministerul Culturii. În cadrul acesteia, membrii echipelor din cele patru orașe finaliste au avut ocazia să discute cu Steve Green, președintele juriului de experți care a evaluat orașele candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii în prima etapă a competiției. Acesta a explicat în detaliu recomandările făcute de juriul de experți pentru fiecare oraș în parte, pentru a doua etapă a competiției.

  În ce privește Bucureștiul, a fost subliniat faptul că, pentru finalizarea procesului de candidatură, la momentul depunerii dosarului, în august 2016, orașul trebuie să dețină o strategie culturală aprobată de Consiliul General și în curs de implementare. Documentul nu va fi însă unul final, pentru următorii 10 ani, ci poate fi amendat și completat ulterior. Steve Green a precizat că juriul de experți înțelege complexitatea demersului de elaborare a strategiei culturale pentru un oraș de mărimea Bucureștiului, dificultatea acoperirii întregului sector cultural în timpul avut la dispoziție și recomandă, în această etapă, asumarea unor principii, votarea lor și continuarea procesului de ajustare a documentului, pe pe măsură ce se finalizează strategiile instituțiilor culturale. Documentul strategic la nivelul municipiului București urmează a fi supus dezbaterii publice în perioada aprilie – iunie 2016, urmând ca după alegeri Strategia Culturală să fie votată de către noul Consiliu General. De altfel toate orașele din competiție vor trebui să își reafirme angajamentele incluse în strategiile culturale locale după alegerile din iunie 2016.

  Atât documentul strategic, cât și studiile comisionate de către ARCUB, precum și alte documente de politici publice consultate pentru elaborarea strategiei vor putea fi accesate pe site-ul www.strategiaculturalabucuresti.ro ce va fi lansat la începutul săptămânii viitoare.

  București este pe lista scurtă a orașelor finaliste la titlul de capitală Europeană a culturii în 2021, alături de Baia Mare, Cluj-Napoca și Timișoara. Procesul de candidatură a orașului este inițiat și coordonat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.