București – capitala cafenelelor europene pentru anul 2018

Șase cafenele cu specific care ar trebui vizitate în București

0
912
capitala cafenelelor

De curând, Bucureștiul a fost declarat capitala cafenelelor în Europa, alături de Londra cu 250 de cafenele la activ și alte câteva state. Conform statisticilor, Bucureștiul are o cafenea cu specific pe  52.000 de locuitori, acest lucru clasând capitala nostră, înaintea Berlinului care are 63.000 de locuitori per cafenea și Conpenhaga, cu 72.000.

Este uimitor cât a evoluat România în ultimii doi ani pe această nișă a cafenelelor cu specific și nu numai. În această perioadă, de la un număr relativ mic de cafenele cu specific, și anume 11, s-a ajuns la 50.

Prima generație de bariști locali, care au reușit să creeze scena între 2012 și 2016, au învățat foarte mult unii de la alții, unii chiar și-au petrecut câțiva ani în Marea Britanie sau în Germania pentru a-și aprofunda cunoștințele și abilitățile în afacerea dedicată cafelei. În afară renumelui câștigat în cadrul competițiilor, cum ar fi cea de la Campionatul mondial de preparare a cafelei 2016, câștigată de Alexandru Niculae de la Bob Coffee Lab, există și alți profesioniști în întreaga lume. Având această experiență locală, sunt atrași noi antreprenori de cafea de specialitate spre vârf.

Locurile care oferă cafea din boame de specialitate în oraș trebuie să vizeze un anumit nivel dacă doresc ca afacerea lor să aibă succes.

Clienteala? De asemenea, clienții sunt atenți atunci când aleg un loc pentru că e important să poată face o fotografie bună ce poate fi postată pe social media.

Astfel, în lista lungă de cafenele noi, care au fost deschise în oraș, sunt de remarcat 6 cafenele de specialitate.

Iată șase cafenele ce definesc identitatea Bucureștiului:

1. Dose Café

Dose Café este o mică cafenea fondată de Alex Raduca și Alex Frosin, doi foști marinari care au descoperit cafeaua de specialitate în timpul călătoriilor lor lungi în întreaga lume. După ani de explorare a țărilor, au descoperit cum se dezvoltă industria cafelei în altă parte și ș-au întrebat : „De ce România nu este la fel de avansată ca multe alte țări, atunci când vine vorba să livreze o ceașcă de cafea gustoasă unui client?”

Ambii proprietari, de loc din Galați, au decis să-și deschidă prima cafenea în București, văzând o oportunitate într-un oraș care se confruntă cu o creștere mare a numărului de cafenele. Cei doi Alex au colaborat cu Caffenation din Anvers, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, ca o reamintire a vieții lor anterioare între containere și încărcături.

Dose nu este doar o cafenea, ci poate fi văzută și la diverse evenimente ca un serviciu de cafea. Este o modalitate foarte bună de a intra în contact cu oamenii care încă nu au auzit despre cafeaua de specialitate. Elevii, persoanele în vârstă, cuplurile, freelancerii, toți își găsesc drumul spre Dose. Alex Raduca consideră acest lucru o victorie pentru afacerea lor. Secretul lor? Ei se bucură de petrecerea timpului cu clienții lor, răspunzând la întrebările lor și ajutându-i astfel să aleagă băutura preferințelor lor.

Calea Dorobanți 56, Bucharest , Romania

WebsiteFacebookInstagram

2. French Revolution

French Revolution – acum cu o a doua locație în oraș – a fost deschisă în 2014, cu scopul de a servi cele mai bune eclere din oraș. Au devenit atât de populari, încât primesc cereri din întreaga lume de a deschide francize. Mulți francezi care trăiesc în oraș, spun că nu au avut eclere la fel de gustoase în patria lor. Un real succes pentru George Panaitescu, unul dintre fondatorii Revoluției Franceze care, totuși, nu a decis să se mute la nivel internațional. Cu toate acestea, a făcut recent o mișcare importantă: a început să ofere clienților săi o cafea specială.

French Revolution a colaborat cu echipa Origo, care a înființat mașina de espresso, iar acum F.R. vinde cafelele Origo. Gheorghe a angajat, de asemenea, bariști experimentați care și-au îmbunătățit abilitățile la Röststätte (Berlin), Origo si Steam (ambele din București) pentru a se asigura că au o consistență și o calitate superioară în ceea ce privește cafeaua, precum și eclerele lui George.

Cafeneaua aduce multă valoare adăugată scenei locale, servind o ceașcă delicioasă de cafea clienților patiseriei. Este încurajator să fie văzute nu numai cafenelele noi, ci și alte locații de ospitalitate ce cuprind cafea de specialitate.

Bulevardul Aviatorilor 8A, Bucharest 011852, Romania

WebsiteFacebookInstagramTwitter

3. Artichoke Coffee Shop

Un nume surprinzător pentru o cafenea, nu? Diana Anghel și Alex Ciomartan, fondatorii Artichoke, căutau un nume amuzant pentru cafenea și au ajuns într-un final la „Anghinare”. Este totuși destul de potrivit, deoarece ambii proprietari sunt de acord să nu ia lucrurile foarte în serios atunci când vine vorba de interacțiunea cu clienții lor. Ei doresc doar să aibă o abordare prietenoasă a serviciului, fără a-și împinge clienții să bea o ceașcă de cafea în mod specific.

Datorită Dianei, care este fotograf, pasionată de arhitectura brutalistă și modernistă, arta este la fel de importantă la Artichoke. Diana, profitând de situație se folosește de Artichoke ca o mică galerie de artă care promovează artiști locali. Este o combinație extraordinară de a vă bucura de o expoziție de artă în timp ce beți o ceașcă de cafea.

După cum spun oamenii, Artichoke-ul a devenit un loc preferat de Instagrammeri și bloggeri în ultimele luni. „Artichoke este un loc în care poți fi inspirat să fii creativ, să găsești un nou interes sau un hobby printre arta care te înconjoară”, a spus Diana. Una dintre provocările Artichoke pentru lunile următoare va fi găzduirea a tot mai multe expoziții de fotografie care promite să ofere clienților un impuls creativității lor. Ei speră să-i inspire pe vizitatori să facă lucruri care pot avea o influență pozitivă în București.

În timp ce admiră arta, oamenii se pot bucura de o băutură aromată din meniul lor.

Calea Victoriei 45, Bucharest 010062, Romania

WebsiteFacebookInstagramTwitter

4. Trofic

Dacă vizitați Bucureștiul, Trofic este locul perfect pentru a începe ziua. Situat în inima „cartierului creativ”, cu numeroase magazine de design, baruri, cafenele, magazine de concept și restaurante, a fost deschisă de echipa Origo în iunie 2017. Echipa Origo s-a concentrat puternic asupra gustului în ultimii ani în industria cafelei și, în mod firesc, a dorit să-și extindă universul de la cafea la alimente, după gust ca principiu principal. La urma urmei, sloganul lor spune: „Trofic – alimente naturale evoluate”, arătând legătura și relația dintre producători, bucătari și clienți.

Non-cumpărătorii nu pot înțelege de ce contează acest lucru, dar motivul este destul de simplu. Este singurul loc din centrul Bucureștiului care oferă atât mâncare delicioasă, cât și cafea excelentă. Bianca Ganea, șeful Barista la Trofic este cea care se ocupă de pregătirea băuturii tale preferate cu ajutorul unui aparat de espresso Synesso.

În mai puțin de patru luni, Trofic a reușit să își construiască reputația în întreg orașul. Ingrediente de înaltă calitate și serviciul de relații cu clienții se răspândesc rapid, iar cafeneaua este aproape întotdeauna ocupată.

Strada Actor Ion Brezoianu 29, Bucharest 010131, Romania

FacebookInstagram

5. Beans & Dots

Beans & Dots este una dintre cele mai moderne cafenele din oraș și se distinge de multe alte locuri prin locația sa inedită. Cafeneaua este situată în Palatul Universului, un loc care găzduiește un centru creativ pentru comunitatea locală. Beans & Dots oferă cafea la primul etaj, împărtășită cu un spațiu de colaborare și evenimente. Alte mărfuri, cum ar fi baruri, un teatru și un spațiu de yoga, vă permit să petreceți cu ușurință o zi întreagă în incintă.

Cafeaua a devenit inima comunității cafelei din București, nu numai datorită locației sale unice. Beans & Dots găzduiește campionatul național Aeropress în 2017 și organizează evenimente private pentru barista. Anca Ungureanu, co-fondator al companiei Beans & Dots, spune: „Vrem să investim și mai mult în oamenii noștri, făcându-i cei mai buni pe piață”.

Aceștia colaborează cu The Barn pentru cafeaua lor și ceainării Companion pentru ceai, ei folosesc un aparat de espresso La Marzocco Linea 2, precum și diferite metode de preparare a băuturilor, oferind clienților posibilitatea de a citi cărți și reviste interesante care menționează artiști locali. Cafeaua și arta se potrivesc bine împreună, a spus Anca care a deschis cafenelele cu Adelina Ivan, designer de modă și artist contemporan. Cel mai bun meci pentru a atrage și a întâlni această comunitate în oraș, nu?

23-25, Strada Actor Ion Brezoianu, Bucharest 010131, Romania

WebsiteFacebookInstagram

6. Two Minutes
Ionuț Bindila (stânga) cu baristul Vlad

Așteptați 2 minute” este o vorbă pe care mulți dintre noi o auzim adesea, iar Ionuț Bindila și Andrei Ropcian și-au dat seama că a fost momentul perfect pentru a pregăti un espresso potrivit. Ei și-au deschis prima cafenea în mai 2016 în cartierul Floreasca, în nordul Bucureștiului, pentru a satisface o audiență în afara centrului orașului. Cea de-a doua cafenea este destinată celor care se află în cartierul Cotroceni, în partea de vest a orașului.

Ionuț a aflat despre cafeaua de specialitate când sa mutat pentru prima dată la Toronto, în 2012. El și-a dat seama că gustul cafelei era mai bun decât acasă. În drum spre Europa, Ionuț a petrecut ceva timp în Berlin, Islanda și Barcelona pentru a-și îmbunătăți abilitățile în înțelegerea complexității industriei cafelei.

De la deschidere, Ionuț și Andrei au decis să colaboreze îndeaproape cu „Right Side Coffee” din Barcelona, ​​deoarece Ionuț le consideră printre cele mai bune din Europa și pentru relațiile lor comerciale directe cu producătorii de cafea. Cei doi proprietari au realizat, de asemenea, o anumită lipsă de varietate în oferta de cafenele a orașului și, prin urmare, au fost primii care au servit Matcha Latte și Prana Chai. Acest lucru a fost primit cu un mare succes și a împins alte cafenele în oraș pentru a pune și pe meniurile lor.

Ionuț a întrebat de ce majoritatea cafenelelor oferă cafea de specialitate, dar nu investesc mai mult în produse ecologice din întregul meniu. De la laptele organic și laptele de migdale până la zahărul Muscovado din Filipine, ei utilizează produse de înaltă calitate pentru fiecare etapă de preparare a băuturilor lor. De asemenea, reciclează cât pot, de la materiale consumabile, la scrum de cafea și compost. Ionuț și Andrei doresc cu adevărat să-și educe oamenii pe această temă, deoarece principiile reciclării nu sunt adesea respectate în România, chiar până în prezent.

Aplaudăm afacerile care nu sunt speriate de provocări, dorindu-le celor de la Two Minutes  noroc în furnizarea de cafea bună și educarea oamenilor cu activități de dezvoltare durabilă.

Strada Constantin Aricescu 50A, Bucharest 014192, Romania

Strada Joseph Lister 1, Bucharest 050541, Romania

WebsiteFacebookInstagram

Acestea sunt doar șase dintre multele cafenele de specialitate ale Bucureștiului, iar în cazul în care vreți să vizitați ”capitala cafenelelor” vă recomandăm să încercați una din cele de mai sus.

Sursă: https://europeancoffeetrip.com