Cu prilejul comemorării a 76 de ani de la Pogromul de la București (21 – 23 ianuarie 1941), Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta în acest weekend spectacolul București 41 Tur-Retur.

Vor avea loc două reprezentanții, pe 21 și 22 ianuarie, începând cu ora 18.00. Spectacolul este unul itinerant: se va juca atât la Teatrul Evreiesc de Stat, cât si la Sinagoga Mare (str. Adamache), unde spectatorii vor fi conduși de un ghid. Aici va avea loc și un video-mapping. Scena finală se va desfășura la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.

București 41 Tur-Retur va conduce spectatorii prin istoria Bucureștiului anului 1941, le va prilejui  întâlnirea cu personaje precum Nae Ionescu și Contesa Waldeck, sau  Rabinul Guttman și Mihail Sebastian.

Spectacolul din data de 21 ianuarie este inclus în programul platformei transnaționale Viitorul Memoriei, care are ca scop Comemorarea Holocaustului în România şi Moldova, prin artă şi media curatoriată. Platforma este inițiată de Olga Ștefan și de Asociația Quantic, și este co-finanțat de AFCN. Mai multe detalii despre acest program puteți afla de pe site-ul oficial sau de pe pagina de Facebook.

Biletele pentru cele două reprezentații pot fi achiziționate online, din rețeaua mySTAGE, sau de la casa de bilete TES (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here