luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipBucureștenii și expresiile lor cu care m-am prăpădit de râs

Bucureștenii și expresiile lor cu care m-am prăpădit de râs

Eu, moldoveancă get-beget, de acolo de unde se agață harta-n cui, venită în București la studii, nu de alta, dar circula un zvon că umblă câinii cu colaci în coadă și am zis să îmi încerc norocul. Vă rog, nu faceți acum ca trenul în gară, ce-i drept, nu am văzut câini cu colaci în coadă, însă mâncau covrigi, eu cred că se pune. Give this one, would you?

Vorba multă, sărăcia omului, cred eu. Iar moldovenii în general sunt oameni mai din topor, direcți, cărora nu le place să ocolească prea mult până ajung la subiect. Eu vreau să vă împărtășesc expresiile pe care le-am auzit de la bucureșteni și care m-au amuzat mai tare decât mă amuza Doru Octavian Dumitru când eram mică.

1. Să moară Bibi. E tare interesantă povestea cu fata asta, Bibi. Era prin primul an de facultate, când prietena mea vorbea la telefon și aud: „Ai, să moară Bibi!”. Conversația continua și eu încă mă gândeam despre ce Bibi vorbește. De obicei, când te gândești se mai aprinde câte un beculeț ceva, dar la mine în momentul ăla cred că făcuseră toate scurt circuit, pentru că nu pricepeam și îmi imaginam cum, disperată, fiind, apăsam de întrerupător să se aprindă odată lumina. Termină conversația și primul lucru pe care o întreb pe tovarășa mea este: „Cine e Bibi și ce a făcut ca să moară”? Nu, serios, dar părea un personaj negativ, toată lumea îi voia răul și nu înțelegeam de ce. Nici nu trebuie să vă mai zic că întrebarea mea a rămas în istorie și încă ne mai amuzăm când ne aducem aminte de moment.

no idea

2. Să moară Gibilan. Cu Bibi a fost cum a mai fost, dar când am mai auzit și de băiatul ăsta, eram: „De unde l-ați mai scos și pe el? Ce v-a făcut?” Mă gândeam că poate or fi vreun cuplu, Bonnie and Clyde, ce știu eu? Gibilan săracul, a avut și el de suferit și am observat că lumea tot nu îl lasă în pace.

3. Boss. Nu știu cum și în ce moment, dar expresia asta a luat o amploare mai mare decât un sex tape de a lui Paris Hilton. Oriunde mergeam auzeam: „Ce faci, boss? Bine boss, tu”? „Boss, mă rezolvi și pe mine cu ceva”? „Boss, îmi dai și mie cursurile alea”? „Boss, dai și tu o bere”?. Nu conta cine, câți ani avea, despre ce era vorba, pentru că toți erau boși. Acum, doresc tuturor să aibă o funcție cât mai înaltă, dar nu știu câți dintre ei o să ajungă Boss. Până la urmă m-am conformat și eu, ce să fac, boss?

like a boss

uh yeah

4. Gen. Mi-e dor, oarecum, de vremurile alea în care „gen” era folosit mai des decât butonul de refresh de la pagina de FACEBOOK. Totul a început cu melodia aia, de la Guess Who-„Eugen” și de acolo, things escalated quickly. „Mergem și noi prin centru, gen”? „Da, gen el voia să pară interesant”, „Gen, oricum mergem acolo”, dar absurdul nu se oprea aici. „Gen, tu chiar vrei să mergi la facultate”? „Gen, hai să facem și noi ceva azi”. În gândul meu era ceva de genul „Gen? Pe bune? Gen, nu v-ați plictisit să tot folosiți cuvântul ăsta”!?

jennifer

5. Panică. Și acum, unde te uiți, peste tot e panică, toți se agită mai tare decât un blender care face shake-uri și mi-e frică de faptul că ei nu știu ce înseamnă adevărata panică, de fapt. Tot auzeam: „Mamă, ce panică o să fie dacă nu luăm examenul ăsta, știi nu”? „Bă, e panică, nu mai am bani de taxi”, „Mă, e panică dacă află Ariel de Rapunzel”. Ce ți-e și cu panica asta! Eu spun așa: „Nu e panică, man. Chill. Totul se rezolvă”. Panică e atunci când brusc te trezești cu un animal sălbatic în față și nu ai unde să fugi, când ești pe margina unei prăpastii și ai rău de înălțime, când nu știi să înoți și te afli în mijlocul Atlanticului sau când trebuie să escaladezi un munte și ai pantofi cu toc. Acum, înainte să spuneți „Băi, e panică, plouă și eu nu am umbrelă”, o să vă gândiți de două ori.

31

panica

6. Zic. O expresie atât de simplă și de efect. Aproape că îmi place, sincer. „Să mă scol și eu din pat, zic”, „Mergem să mâncăm și noi ceva, zic.?”, „Iei și tu aparatul să facem câteva poze? Zic și eu”. Eu zic să încetăm să tot zicem și mai mult să facem.

what say you 2

7. Blană/Blăniță. Mai știți de câte ori ne-au spus părinții „Mergi la culcare!”? Nici eu, dar îmi amintesc că au fost multe. Ei, de atâtea ori am impresia că am auzit „Blană” în tot felul de contexte. „Băi, aseară în club a fost blană”, „Am luat cinci la examen. Blăniță”, „Mi-a dat like băiatul ăla simpatic, Flynn. Blană rău”. Eu sunt derutată. Cine a ales cuvântul ăsta și de ce? Pare atât de aleatoriu. Nu știu dacă a gândit-o bine cine a venit cu ideea asta. De ce nu piele de crocodil, solzișor, sau orice altceva?

fur real

Acum, eu v-am spus expresiile pe care le-am auzit eu. Voi ce alte expresii mai știți?

Sursă foto: tumblr.com

Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular