Broadway, închis pentru tot restul anului

0
74
Broadway, închis pentru tot restul anului

În ciuda faimoasei expresii show must go on, Broadway va rămâne închis cel puțin până la începutul anului viitor, din cauza pandemiei provocate în Statele Unite ale Americii de noul coronavirus. Lovitura primită de industria teatrală este colosală, cauzând pierderi financiare enorme, ținând cont de faptul că doar anul trecut peste 15 milioane de spectatori au asistat la musicalurile din Manhattan, New York.

Toate cele 41 de teatre au fost închise încă din 12 martie din cauza pandemiei și continuă să rămână cu porțile încuiate pentru tot restul anului, din cauza răspândirii masive a virusului. The Broadway League, o asociație națională a industriei teatrale de pe Broadway, care se ocupă cu gestionarea evenimentelor, a adus la cunoștință faptul că spectacolele vor fi suspendate până la începutul anului 2021, iar biletele cumpărate pentru cele ce ar fi avut loc pe parcursul acestui an vor putea fi schimbate sau banii vor putea fi înapoiați. Mai mulți producători au informat spectatorii cu date sigure privind evenimentele ce vor avea loc începând de anul viitor, în timp ce alții au amânat definitiv unele spectacole.

„Experiența de pe Broadway poate fi profund personală, dar este, în mod crucial, și comună”, a declarat președintele Consiliului de Adiministrație al Ligii Broadway, Thomas Schumacher.

În ciuda relaxării restricțiilor din ultimele săptămâni, nevoia de a fi menținută distanțarea socială afectează anumite activități în SUA. New York, epicentrul pandemiei din America, reușește să mențină lucrurile sub control și se află în faza a treia a redeschiderilor, permițând întâlniri cu grupuri formate din maxim 25 de persoane, pentru spațiile închise. Acest lucru nu este însă suficient pentru ca Broadway să își poată primii musafirii, din cauza publicului larg care este atras de astfel de activități.

Broadway a mai fost închis în trecut din cauza unor greve sau a atentatelor teroriste de la 11 septembrie, însă suspendarea spectacolelor cauzată de pandemie a fost cea mai lungă din istorie.