Business Organization for Students organizează cea de-a doua ediţie a proiectului 1stEP, care păstrează tematica de anul trecut- antreprenoriatul din pasiune. De această dată, tema are la bază conceptul de lean startup, concept care pune accentul pe feedback-ul potenţialilor clienţi şi pe accelerarea procesului de lansare a unei afaceri.

În prima zi, 15 aprilie, ne vom întâlni într-un cadru cunoscut studenţilor, Club Control, alături de patru antreprenori care ne vor vorbi despre primii paşi în afaceri şi despre experienţele lor. În prima parte a conferinţei vom avea ocazia să interacţionăm cu: Florentin Banu- fondatorul “BanuInvest”, Alice Botnarenco- fondator “Femei în afaceri”, Mircea Scărlătescu- fondator FYB România şi Alexandru Lapuşan- co-fondator Zitec. Apoi, împreună cu Ariel Constantinof, vom vorbi despre pasiune, văzută ca esenţă a unei afaceri de succes.

Al doilea panel va avea drept linii de discuţie parcursul unei afaceri şi motivul de la care se porneşte- din necesitate, dorinţă de succes sau pentru a dezvolta o pasiune. Ne vor răspunde nelămuririlor şi ne vor împărtăşi din lecţiile învățate: Andrei Roșca,  manager general Spada, Cristian China-Birta- blogger, Andrei Tudose- fondator evadeazacunoi.ro, deliveringlife.com şi Cristian Dobrinoiu- fondator  tineri-antreprenori.ro. Pentru a cunoaşte mai multe despre conceptul de lean startup şi, pentru ca studenţii să afle cum se construieşte o afacere pe baza lui, îl avem invitat pe Dragoş Nicolaescu, business angel, antreprenor şi coach.

A doua zi a evenimentului, 17 aprilie, este rezervată workshop-ului şi, într-o locaţie dragă nouă, Biblioteca Metropolitană, vom continua să abordăm conceptul de lean startup, de această dată alături de Horaţiu Ţicău. În acest cadru, participanţii îşi vor contura şi expune ideile de afaceri, alcătuind un Business Model.

În următoarele 6 zile, cei înscrişi vor stabili o serie de întâlniri în cadrul cărora îşi vor prezenta ideile de afaceri, cu scopul de a obţine feedback din partea publicului potenţial. Pe baza acestuia, pe 23 aprilie, alături de Dragoş Nicolaescu vor realiza un bilanţ parţial şi vor aduce modificări Business Model-ului iniţial. Cei care au avut cele mai bune idei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a realiza efectiv produsul/serviciul la care s-au gândit, urmând ca la sfârşitul acestei luni, pe 23 mai, să aibă loc prezentarea finală a proiectelor în fața unui juriu format din business angels, dispuşi să investească în afacerile fezabile.

Te aşteptăm să facem împreună primul pas în lumea antreprenoriatului, să aflăm împreună poveşti de succes, să ne scoatem pasiunea din umbră, să căpătăm curajul de a vorbi despre ea şi să îi dăm contur. Răsplătim implicarea, deschiderea şi iniţiativa, ambiţia, determinarea şi ideile îndrăzneţe.

Pentru mai multe detalii, urmăreşte site-ul evenimentului sau pagina de Facebook şi aplică până pe 15 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here