Bongo este real?

     Cu siguranță ai văzut numeroase reclame despre maimuțica inteligentă care te-au făcut să te întrebi dacă Bongo este real!

     Inevitabil te-ai izbit și tu de reclama lui când navigai plictisit pe internet, iar dacă nu… ești o persoană norocoasă! Să spunem totuși că nu știi nimic despre acest Bongo, dar ești curios. În cazul acesta, personajul cu pricina este o maimuțică cu un talent deosebit și anume acela de a răspunde tuturor întrebărilor noastre, indiferent de tipul lor. Asta înseamnă că Bongo este real?

     De aici lucrurile devin interesante. Să lăsăm deoparte povestea lui drăguță (și inventată) cum că s-a născut în pădurile tropicale din Borneo. Știm că acum călătorește prin lume fericit să ne dea răspunsurile de care avem nevoie, dar chiar există Bongo? Într-adevăr ne află el secrete? Căci atâtea persoane se pare că au descoperit informații prețioase cu ajutorul lui. Să fie oare adevărat?

     La fel de curioasă am fost și eu în legătură cu personajul acesta ciudat și m-am întrebat dacă nu cumva e o minciună. Cu gândul că nu merită să încerc, dar împinsă de curiozitate, am decis să trimit și eu un mesaj maimuțicii poznașe.

     Zis și făcut! Îmi scriu numele, orașul și aleg despre ce vreau răspunsuri, mai exact viața amoroasă (ca orice altă adolescentă, de altfel). Trimit mesajul cu sufletul la gură! Îmi zic în gând: „Ar fi ceva să-mi spună exact cum stau lucrurile!”. Apare și răspunsul într-un minut.

bongo

      Prima reacție? „Știam că dau bani degeaba.”

      Dragă Bongo, dacă ai fi aflat cu adevărat ceva despre mine, știai că eu nu trăiesc în trecut și nu mă mai interesează de nicio „veche iubire”. Rămân cu gândul totuși la cei aproape doi euro cheltuiți pentru nimic.

     Așa că hai să continui, ce poate fi mai rău de atât? Mai trimit un mesaj în legătură cu „noile iubiri” pentru că asta mă interesează cu adevărat și încep să mă amuz cu prietena mea. Îmi dau seama că sunt două variante în legătură cu Bongo: ori e înșelătorie curată care mai face și mulți bani profitând de curiozitatea tinerilor, ori există o șmecherie la mijloc prin care află câteva chestii despre tine apoi ți le zice în mod uimitor.

     La fel de rapid primesc și al doilea mesaj.

bongo2

      Pentru câteva secunde aștept o continuare. „Bongo, nu mă poți lăsa așa, cu buza umflată!” Iar aici îmi dau seama că mi-am luat cea mai mare țeapă de până acum.

     Era absolut evident faptul că acest Bongo nu face altceva decât să ofere niște răspunsuri cu care să vrăjească oamenii. Totul e o minciună, vrăjeală și manipulare.

     Mă așteptam să fiu dezamăgită, dar nu puteam să trag o concluzie clară fără să experimentez pe propria piele. Răspunsurile primite de la Bongo probabil au mai ajuns și pe la alte persoane. După cum se poate observa, nu spune nimic concret și încearcă să inducă senzația că ar ști. Cum să nu te înmoi când scumpul de Bongo te flatează într-un mod așa simpatic?

     Poate că ar fi funcționat și cu mine dacă nu lăsa ultimul mesaj în aer. Hei, Bongo, trebuie să ghicesc eu în relație cu cine „lucrurile vor fi la fel de mișto”? Într-un final, mă resemnez cu gândul că măcar acum știu ce să cred despre maimuțica cu puteri magice. Iar sfatul meu este să nu-i trimiteți niciodată mesaj! Dar în cazul în care vă dau banii afară din casă și aveți nevoie să râdeți puțin, de ce nu?

     Prin conversația cu Bongo, care nu este real, am ajuns la concluzia că eu știu tot ceea ce am nevoie despre mine, iar cele mai importante răspunsuri tot eu le dețin. Nu există nimeni și nimic care să-mi dea o rezolvare, cu atât mai puțin un personaj inventat cu scopul de a ne stoarce de bani. Vrei să știi ce o să ți se întâmple în viitor? Atunci scoate capul din telefon și trăiește-ți viața!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here