Bolivia – prima țară latino-americană care a închis toate restaurantele McDonald’s

0
223
Mc Donald’s
Sursa foto: google image
Bolivia a devenit prima țară din America latină fără vreun restaurant McDonald’s, după o luptă de peste un deceniu pentru a ieși din rândul națiunilor care „mănâncă nesănatos”.
În ciuda strategiilor de marketing și a promovării masive inițiate de marele lanț de restaurante, McDonald’s a fost nevoit în 2002 să închidă opt dintre cele mai importante restaurante din țară.

Astfel, metropolele: La Paz, Cochabamba și Santa Cruz de la Sierra au scăpat definitiv de gustul „I’m Lovin’ It”.

McDonald’s
Sursa foto: why dont you try this

McDonald’s a servit ultimul hamburger în Bolivia după anunțarea unui plan global de restructurare prin care își închidea ușile în alte șapte țări cu marje de profit reduse.

Por que McDonald’s ???

Eșecul suportat de McDonald’s în Bolivia a avut un impact atât de profund, încât a dus la crearea  unui documentar intitulat „Por que quebro McDonald’s en Bolivia” sau „De ce McDonald’s a luat o „pauză” în Bolivia”, încercând să explice de ce bolivienii nu au trecut niciodată de la empanadas (mâncare tradițională) la Big Mac.

 

Documentarul include interviuri cu bucătari, sociologi, intuiționiști și educatori care afirmă că: bolivienii nu sunt împotriva hamburgerilor, ci împotriva „fast-food-ului”, un concept larg inacceptabil în comunitatea boliviană.

Povestea a atras, de asemenea, atenția mondială asupra fast food-urilor din America Latină. Un blog reprezentativ la nivel local, El Polvorin, subliniază ideea că: „Fast-food-ul reprezintă opusul complet a ceea ce bolivienii consideră că ar trebui să fie o masă. Pentru a fi o masă bună, mâncarea trebuie să fie pregătită cu dragoste, dedicație, anumite standarde de igienă și timp de gătit adecvat„.

Acesta este un exemplu de cum schimbările și evoluția nu ne fac neapărat mai buni, iar în situațiile de cumpănă este bine să comparăm situația cu dorințele și principiile care ne reprezintă atât ca oameni, cât și ca națiune.

Sursa info: https://www.whydontyoutrythis.com/2013/03/bolivia-the-first-latin-american-country-to-ban-mcdonalds.html?m=1&fbclid=IwAR1xWAjNkGcrtFUHSEFs8ZMMkjylPZ4_-RPofkk1whJBgcWurfbQ0Gwlhzs