BOGDAN DARADAN și secretele din spatele platourilor de filmare ale filmelor românești

0
223

Ce ?

Se făcea prin 2009 că mă plictiseam. Deși lucram la realitatea.net si aveam blog de aproape 7 luni, simțeam că-mi lipsește ceva. În perioada liceului am jucat teatru – Shakespeare, Moliere, Tudor Mușatescu, am scris si un monolog satiric pentru Festivalul National de Satira Tudor Musatescu din 2001 așa că mi s-a părut firească trecerea de la teatru la film.

Întâmplarea a făcut să fiu undeva prin zona CEC Bank zona Calea Victoriei și să văd agenția Twist Media și a așa a început o frumoasă poveste care durează de 7 ani, aceeași vârstă pe care o are și blogul www.presainblugi.com în prezent.

Șansa m-a făcut să încep cu dreptul într-un film românesc semnat de un titan al cinematografiei – Sergiu Nicolaescu. https://www.youtube.com/watch?v=0V7AwJzb3cE

Chiar dacă a fost PRIMUL meu rol, prima mea experiență cu un platou de filmare, chiar dacă rolul meu a fost surprins pe peliculă doar 15 secunde iar replicile de abia se aud, momentul a fost importalizat pe scena Timpului, clipa a rămas suspendată printre alte idei imuabile și am prins curaj.

Am jucat apoi un rol mărunt de doctor în sequel-ul “Ultimul Corupt din România”, am avut șansa să vorbesc cu Sergiu Nicolaescu așa cum vorbesc cu voi și să joc biliard pe biliardul fostului dictator de la Snagov. Iar poveștile de abia acum încep. Dacă vrei să afli “legende urbane” despre regizori și actori, despre cum se scrie un scenariu și cât se filmează de fapt la o scenă de câteva secunde te invit să ne petrecem împreună două ore valoroase, amuzante și pline de povești.

Cu cine?

BOGDAN DĂRĂDAN – Am terminat Facultatea de Comunicare şi Jurnalism din cadrul Universităţii Constantin Brâncoveanu din Piteşti şi am făcut şi un master de Producţii Multimedia şi Audio Video. Asta se întâmpla în 2011. În 2014 am avut șansa să predau în cadrul programului de master PMAV la anul I reguli de Scriitură Digitală și la anul II elemente de Photoshop.

Fac blogging din 2009, mai exact pe 23 martie 2016 o să împlinesc șapte ani. Blogul presaînblugi s-a născut la o discuţie cu bere şi narghilea cu mai mulţi tineri, mulţi dintre ei deja sunt studenţi la universităţi din Marea Britanie sau din Capitală sau sunt implicaţi în proiecte de anvergură în cadrul unor ONG-uri. Presaînblugi a plecat de la ideea unui hub social în care tinerii să se regăsescă, un spaţiu unde ei pot să se promoveze fie în cadrul unor interviuri, fie în cadrul unor evenimente precum Cupa Liceelor la Street Dance sau baluri de boboci, iar azi a ajuns să fie un blog focusat pe zona de PR și Marketing, un canal de comunicare creativă între branduri și cititori.

Anul acesta am ajuns în TOP 20 bloggeri cu care agențiile colaborează și vreau ca anul următor să ajung cel puțin în TOP 10. Îmi place să citesc, am câteva cărți iconice precum: Rădăcini de Alex Halley, Omul de Aur de Jokai Mor, Shogun, Tai-Pan, Vârtejul, Nobila Casă, Gai-Jin -James Clavell.

Când?

SÂMBĂTĂ @incubator107, 19 Martie de la 19:00 la 21:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi:http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1394 înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.