Sursă foto: collegefashion.com
Sursă foto: collegefashion.com

Fenomenul blogging-ului în ale modei a luat amploare în ultimul timp. Oricine este interesat de fashion poate să își exprime viziunea având propriul blog. Câteva haine, un aparat foto, creativitate și mult curaj, cam acestea ar fi ingredientele, nu? Scopul? Cât mai mulți oameni care să te urmărească și niște colaborări care să îți creeze noi oportunități. În aparență, este ușor să faci acest pas, dar nu toată lumea are cu adevărat ceva de zis în acest domeniu și uneori este greu să alegi ceea ce este de calitate.

M-am gândit să fac acest top în care ordinea este pur întâmplătoare, pentru a vă arăta că, în ciuda diversității și a numeroaselor blog-uri care apar de pe o zi pe alta, există bloggerițe care reușesc să iasă din tipare prin originalitate, prin acel altceva care le face atât de diferite. Am selectat trei bloguri care îmi plac, poate că le știți sau nu, pentru că au stiluri deosebite și pentru că sunt o sursă continuă de inspirație. Ce mi se pare cel mai important este că știu să fie ele însele înainte de a se supune tendințelor, că au un stil propriu bine definit, care nu se schimbă brusc după moda mereu atât de imprevizibilă. Pentru a vă face o idee despre ce vorbesc, vă voi arăta câteva dintre ținutele mele preferate.

Veronica Popoiacu
Sursă foto: bittersweetcolours.blogspot.com/

Veronica Popoiacu, numele din spatele platformei bittersweetcolours.blogspot.com, pictoriță și pasionată de modă, este originară din România, stabilită în prezent în Pennsylvania. Stilul său este unul elegant, dar foarte colorat. Felul în care combină culorile puternice și nu numai este principalul său atu, reușind să mă surprindă mereu. Veronica lasă deoparte prejudecățile despre alăturarea mai multor culori într-un outfit și știe cum să o facă fără să se abată de la bunul-gust.

Sursă foto: henativefox.blogspot.com/
Sursă foto: henativefox.blogspot.com/

Jennifer Grace, cea care deține blogul thenativefox.blogspot.com, este din California și iese în evidență prin stilul său minimalist, fără excese de culoare. În outfiturile sale predomină albul, negrul și albastrul. Preferă în general pantalonii, în special blugii și încălțămintea sport, dar știe să poarte și rochii simple, pantofi cu tocul înalt și uneori costume. Îmi place foarte mult pentru că are un stil relaxat, care este în același timp sofisticat.

Sursă foto: misspandora.fr/
Sursă foto: misspandora.fr/

Louise Ebel, care își exprimă concepția despre modă pe blog-ul misspandora.fr, studiază istoria artei în Paris și este o franțuzoaică autentică. Stilul său este unul feminin, cu accente vintage, unde fiecare detaliu contează. Ea însăși afirmă într-un interviu de pe site-ul leblogdemok.blogspot.com preferința pentru anii ’60 și ’70. Este de remarcat felul în care fiecare ținută este prezentată în jurul unei povești, într-un mod parcă misterios.

Trei viziuni diferite, aceeași pasiune. Dacă ar fi să aleg câte o caracteristică de la fiecare și să o adaptez stilului meu, acestea ar fi extravaganța Veronicăi în materie de culori, simplitatea surprinzătoare a lui Jennifer și feminitatea seducătoare a lui Louise.

Redactor: Raluca Sapariuc

Comentarii

comentarii