Bitter Moon - Roman PolanskiUn film de o senzualitate excelentă, ce evidențiază relațiile bolnăvicioase ce se instalează într-un cuplu: Oscar și Mimi. Niște nume care nu relevă absolut nimic din ascunzișurile și obscuritățile (ar zice unii) pe care le putem observa pe parcurs între ei. Alții le pot considera absolut normale.

Cei doi îi întâlnesc pe Fiona și Nigel într-o croazieră spre Istanbul, ei aflându-se în drum spre India. Aceștia o observă pe seducătoarea Mimi și pe paraplegicul ei soț, un eșec ca scriitor, Oscar. Povestea se dezvoltă pe măsură ce acesta îl invită periodic pe Nigel la el în cabină și-i povestește în mare detaliu modul în care el și Mimi s-au cunoscut într-un autobuz în Paris și s-au îndrăgostit nebunește unul de celălalt, dezvoltând o relație de co-dependență, mai degrabă.

Nigel îi povestește totul soției sale și amândoi sunt siderați de exhibiționismul lui Oscar. Acesta povestește cu foarte multă dezinvoltură modul în care cei doi au încercat tehnici de BDSM și voyeurism. Constrastând, cei doi soți siderați de sexualitatea exacerbată a cuplului bizar aflat la bordul croazierei, cunosc un gentleman indian care călătorește cu fiica sa.

Oscar și Mimi îi joacă o festă lui Nigel, profitând de atracța sa către femeia seducătoare, perfect conștientă de farmecele ei. Nervos, dorește să plece, dar înainte de a o face, paraplegicul îi povestește o altă secvență din relația lor de „love-hate“. Co-dependența este evidentă în momentul în care Oscar dorește s-o părăsească, iar Mimi îl imploră să o lase să stea cu el, cu orice preț. Așadar, el începe să își exercite sadismul exagerat asupra sa, cerându-i chiar să facă avort în momentul în care rămâne însărcinată. Printr-un alt twist, reușește s-o trimită singură într-o excursie promisă în Caraibe.

Relația dintre Nigel și Fiona devine ușor bizară, amândoi încep să flirteze cu alții. Povestea continuă. Oscar suferă un accident pe care chiar Mimi îl agravează, el rămânând paralizat. Ea va avea grijă de el pe viitor. Balanța se schimbă. Sadismul îi revine, de acum, ei. Se căsătoresc, dependența este încă valabilă.

Nigel e foarte atras de Mimi, încercând să o cucerească. Fiona îi vede dansând împreună. Ea îl respinge. Fiona merge pe ring, fiind cea pe care Mimi o acceptă, amândouă dansând erotic în fața celorlalți oameni de la petrecere. Ele pleacă împreună spre cabina femeii seducătoare și sadice, Mimi. Nigel își urlă frustrările afară, pe punte.

Le găsește pe ambele femei dormind goale în cabina lui Mimi. Oscar o împușcă pe Mimi în în timpul somnului și apoi se sinucide. Efectul asupra celor doi soți este ușor devastator, părând însă că îi poate reapropia.

 

Autor: Alexandra – Georgiana Andrei

Sursă fotografie: www.photobucket.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here