Pentru că suntem în toiul verii și e mai cald ca niciodată, populația României nici nu vrea să audă de ieșitul pe afară. Toată lumea caută un loc răcoros în care să stea, departe de razele soarelui și cât mai aproape de un aparat de aer condiționat. Cam așa arată o zi caniculară obișnuită pentru orice român. Plictisitor, am dreptate? Dar vă asigur că lucrurile se schimbă mai spre seară. Când parcurile se aglomerează, începe competiția: bicicliști vs alergători, who will win? „Pietonii”, adică cei care se plimbă liniștiți pe aleile parcului, nu au nicio șansă de supraviețuire în fața competitorilor.

La categoria pietonilor pot spune că mă încadrez. Îmi plăcea să mă plimb seara în parcul IOR. Îmi plăcea… Când nu exista lupta asta aprigă între cele 2 grupuri dușmane.

Dar înainte de toate, trebuie să lămurim un aspect important. Anume să învățăm cum îi recunoaștem pe membrii fiecărui grup atunci când îi vedem prin parc, să le studiem comportamentele și reacțiile.

Alergători – acele persoane îmbrăcate adecvat pentru orele de efort și transpirație ce vor urma, cu adidași în picioare și cu căștile în urechi. Eventual și cu o sticlă de apă în mână și un prosop în jurul gâtului.

Cam așa arată un alergător. Și sunt din ce în ce mai mulți. Acest fapt ar trebui să ne bucure, oamenii făcând sport și menținându-se sănătoși sunt de lăudat. Dar totul are o limită, cel puțin așa dă de înțeles cea de-a doua categorie. Aceasta se declară enervată la culme când vreun alergător îndrăznește să le calce teritoriul: pista de biciclete.

Bicicliști – oameni care par mai fericiți decât alergătorii, pentru că ei, nu-i așa, nu fug prin parc. Ei pedalează ca să slăbească. Însă, evident, au nevoie de un spațiu mai mare pentru a-și desfășura activitatea sportivă.
Când un alergător nu ține cont de spațiul personal al unui biciclist, începe războiul. Claxoane, flash-uri, țipete, ceartă: bicicliști vs alergători.

Și nu ar fi nicio problemă pentru noi, cetățenii de rând care se relaxează în parc după o zi lungă și aglomerată. Competiția asta sinistră, bicicliști vs alergători nu ne-ar interesa dacă nu ne-ați băga și pe noi în certurile voastre. V-am lăsa în pace, dar totul e prea agresiv. Bicicliștii pedalează ca nebunii (sincer nu îmi pot da seama din ce cauză), ca să ajungă unde? Și alergătorii sunt din ce în ce mai nervoși și agresivi verbal. Cum observă că un biciclist a deviat de pe pista lui, cum sar cu gura pe el și îi fac o morală de toată frumusețea. Păi ce, măi, degeaba a făcut Primăria din București benzi pentru bicicletă? Ca să calci tu pe aleea noastră?

Bicicliști vs alergători: pe cine să susținem? Pe niciunul. Luptă plăcută, totuși. Poate faceți și voi loc copiilor, cărucioarelor, mămicilor și tăticilor care vor o plimbare liniștită pe „teritoriul și aleile” voastre, bătrânilor care au ieșit să ia puțin aer proaspăt. Poate aveți și voi grijă cum pedalați sau alergați, că nu sunteți singurii din parc.

sursă info: smartcasual.ro, sursă foto: fotostefan.ro.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here