Bibliotecile virtuale care te salvează la nevoie

0
1344

Probabil o să ți se întâmple și ție să te grabești să-ți faci bagajul pentru zilele de vacanță care urmează, să-ți pui toate caserolele goale rămase marturia pachetelor cu mancare primite de acasă, laptopul, alte lucruri fără de care nu se poate pleca și care știi că-ți vor fi de folos și să-ți dai seama că nu mai ai loc și de cărțile pe care încă n-ai apucat să le termini. Și doar îți plănuiseși de mult că te vei bucura de ele pe deplin în zilele libere, în care singura sarcină e „azi trebuie să mă relaxez”. Cum o să reziste bookaholicul din tine?

Sau. Când îți aduci aminte prea târziu că aveai de făcut un proiect pentru prima zi după vacanță, dar nu mai ai timp să mergi la bibliotecă să-ți faci documentarea, că trebuie să prinzi trenul spre casă. Cum faci rost de cărțile de care ai nevoie?

Să nu mai spun de cazul frustrant în care nu găsești cu niciun chip o carte pe care o cauți de mult și îți dorești s-o citești. Sau poate ai găsit-o, dar e prea scumpă pentru bugetul studențesc.

Tocmai de asta, de la internet încoace, lucrurile au început să devină mai simple. Există atâtea site-uri unde poți găsi și descărca gratuit cărți. Așa că nu trebuie să-ți mai faci griji că teancul de cărți nu-ți încape în bagaj, nici că o să rămâi în continuare cu o curiozitate despre cartea care tot n-a ajuns și la tine.

Ai aici mai multe site-uri pe care poți căuta:

carte-laptop

Bestseller.md – Deși e o librărie care vinde cărți, are o secțiune pentru cărți online gratis. Pot fi găsite peste 800 de ebook-uri în formatele Mobi (Kindle) și ePub atât în română, cât și în engleză, rusă, franceză, italiană, germană sau spaniolă.

goodreads.com – Dezvoltare personală, spiritualitate și psihologie sunt doar cateva dintre domeniile pe care le poți explora de pe acest site.

Ebook 3000 – Da, recunosc, pe prima pagină veți găsi multe, dar multe prostii. Însă, credeți-mă pe cuvânt, dacă veți căuta volume de literatură bună, le veți găsi (bine, în afară de cele contemporane, deși… cine știe?), scrise de clasici din diferite epoci. Categoriile sunt diverse și pentru toate tipurile de cititori – sunt inclusiv reviste.

gutenberg.org – Aici găsești și cărți pdf.

bibliomania.com

digital.library.upenn.edu/books – Aceasta este o librărie online în limba engleză care conține peste 10000 de cărți online gratis în limba engleză.

bookdepository.com – Acest site este o adevarată resursă de cărți de citit online, ce conține zeci de domenii din care poți alege.

evobook.ro – Alt site care îți permite să citești cărți online gratis în format pdf.

bibliocarti.com -Și aici găsești cărți electronice în engleză și în românâ. De asemenea, îți poți face abonament gratis la cărți.

Învăț.ro – O colecție de mai multe cărți, dar pentru a le accesa este necesar să vă înregistrați.

Cărți.itarea.org – Colecţia de cărţi acoperă o varietate largă de subiecte.

Clublectura.ro – Găsiți o gamă foarte largă de cărți, dar până a le descărca trebuie să parcurgeți mai mulți pași

Biblioteca on-line Polirom – Biblioteca Polirom are mai multe cărți disponibile însă există un set de reguli pe care trebuie să le respecți. Ai voie să folosești cărțile doar în scop personal și nu ai voie să le multiplici, reproduci sau să le folosești în scopuri comerciale.

Cărțiaudio.eu – Un site unde puteți asculta sau descărca multe cărți audio.

Scribd.com – Probabil cea mai mare colecție online de cărți în română pe care o puteți găsi. Puteți citi direct de pe site sau descărca în calculator.

surse foto: bookaholic.com, buybooks.ro