duminică, ianuarie 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSBiblioteca cărților aruncate sau minunea gunoierilor turci

Biblioteca cărților aruncate sau minunea gunoierilor turci

Mă întreb, ce inimă poți avea să transformi cărțile în gunoi? Oricât de uzate ar fi ele, tot își găsesc un colțișor în biblioteca ta. Însă, „gunoiul” acesta poate aduce o altă fericire.

În Ankara, gunoiul altora se transformă în bucurie. De curând, o bibliotecă a căpătat viață prin cărțile aruncate de cei care nu au avut nevoie de ele.

Cartierul Çankaya din Ankara adăpostește biblioteca, construită de gunoierii care și-au făcut un obicei de a strânge cărțile din deșeuri. Procesul culegerii cărților din mormane a durat ceva timp, însă, acum poți admira această idee, a unor oameni cărora nu le dai prea multă imaginație.

După ce ideea lor a fost auzită și prindea din ce în ce mai mult contur, cetățenii din Ankara au alimentat-o, donând de data aceasta cărțile pentru a face biblioteca cât mai mare.

bilblioteca
biblioteca adăpostește peste 6.000 de cărți

Se pornise de la premisa că acele cărți pot fi împrumutate doar de angajații de la Salubritate. Dar de ce nu puteau să se bucure și alții de ea, odată ce e o faptă minunată? Astfel, cu timpul s-au adunat din ce în ce mai multe cărți și s-a mărit și curiozitatea oamenilor. Prin urmare, biblioteca a fost deschisă publicului larg, pentru a se bucura și alții.

Acum, biblioteca numără 6.000 de cărți, atât beletristică, cât și ficțiune. Locul unde se adăpostește aceasta este un fost spațiu al firmei de Salubritate. Cu fațadă de cărămidă și coridoare lungi, se arăta a fi un spațiu ideal pentru a adăposti cărți.

Cărțile se pot împrumuta pentru un interval de două săptămâni. Iar, odată ce s-a mărit colecția, bibliotecarii împrumută cărțile și școlilor care au nevoie. Cel care are grijă de această bibliotecă este un bibliotecar cu normă întreagă, angajat de primărie.

De asemenea, se mai găsește și o sală de lectură sau un loc unde se poate juca șah.

Mi se pare o idee genială, de a transforma ceva nefolositor (pentru unii), în bucuria altora. Și mai minunat e și de la cine a pornit ideea. Oamenii pe care îi tratezi ca simpli oameni ai străzii, să pornească „construcția” unei biblioteci.

surse foto: cotidianul.ro, pinterest.com

Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular