BFringe9 a început! Hai la Teatrul Apropo!

0
38
afis BFringe9

Anul acesta în #BFringe9 se sărbătorește arta în toate formele ei! Sâmbătă, 12 octombrie, a avut loc  spectacolul de dans „Câte un om de iubit” și la spectacolul de teatru „Pisica lui Schrondinger”. Duminică, 13 octombrie, sunteți invitați la evenimentul Apropo de literatura română contemporană și la lansarea primului volum de dramaturgie al lui Radu Popescu – Căsuța din ceață translucidă (aproape 4 comedii). Lansarea va fi urmată si de spectacolul-lectură Credință.

Intrarea este liberă pe baza unei rezervări aici: comunicare@teatrulapropo.ro.

Marți, 15 octombrie, nu trebuie să ratați întâlnirea-eveniment In memoriam Cătălinei Buzoianu: Ca o aripă de înger, între o parte din artiștii cu care a lucrat de-a lungul timpului și public.

afiș BFringe9
BFringe9

Se urmărește reacția direct de la oamenii care i-au însoțit creația de-a lungul anilor, cum se articula procesul muncii la scenă, ce a însemnat pentru fiecare dintre ei și cum i-a format profesional întalnirea cu Cătălina Buzoianu.

În cadrul evenimentului sunt invitați scenograful Velica Panduru (fiica doamnei Cătălina Buzoianu), coregraful Lorette Enache, muzicianul Mircea Florian, actrița Roxana Guttman și Loreta Popa de la Muzeul Național al Literaturii Române, toate cu scopul de a redescoperi și celebra omul din spatele artistului Cătălina Buzoianu.

afiș BFringe9
BFringe9

Întâlnirea va fi moderată de Oana Cristea Grigorescu, critic de teatru și redactor la Radio România București, redacția  Teatrul Național Radiofonic.

Program spectacole:
12 octombrie: PISICA LUI SCHRÖDINGER
afiș BFringe9
BFringe9

Spectacolul urmărește traseul psihologic al unei persoane afectate de anxietate și depresie, de la încercările de a raționaliza ceea ce i se întâmplă, la eforturile de a îndeplini sarcini banale, la cele de a păstra aparența normalității.

Cu toate că factorii declanșatori se găsesc undeva în exterior, lupta e dusă cu totul în interior, între diferitele voci interioare care zgândăresc, inhibă, sperie, într-o polifonie care nu lasă loc de liniștea în care se pot căuta și găsi soluții.

De Alexa Băcanu

Regia: Alexandru Berceanu
Cu: Valentina Zaharia și Vlad Benescu

14 octombrie: AN TAN TINA
afiș BFringe9
BFringe9

Tema în jurul căreia a fost construit acest performance este manipularea. În spectacol este analizată atât manipularea ca instrument de producere a fricii în perioada comunistă, cât și manipularea existentă în societatea contemporană, o societate considerată liberă.

Performance-ul este inspirat după cartea Anei Blandian, ”Fals tratat de manipulare” și conține și imagini video de arhivă din timpul Revoluției din decembrie 1989.

Este un teatru-document în care artiștii mixează live imagini, povești și sunete pentru a reproduce panica și teroarea care se inocula în oameni în acele vremuri. În 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluți

16 octombrie: AM IUBIT IUBIREA
afiș BFringe9
BFringe9

“A(m) iubi(t) iubirea!” – un spectacol Nina Cassian. Marea și unica Nina Cassian! Spectacol născut din dorința și nevoia de a spune lucrurilor pe nume, iubirii pe nume, trădărilor, viselor, VIEȚII pe nume!

Spectacol de poezie, proză, cântec, toate semnate de Nina Cassian, a cărei valoare în literatura română este inestimabilă! Un spectacol în care intervențiile bunei sale prietene, Alice Năstase Buciuta vin să întregească imaginea a ceea ce ar trebui să ne călăuzească clipele vieții: IUBIREA!

Distribuția:

Mihai Nițu

Naomi Guttman

17 octombrie: EXPERIMENTUL SHAKESPEARE
afiș BFringe9
BFringe9

În mintea fiecărui om, cuvântul IUBIRE naște o poveste….

Povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta este una dintre cele mai cunoscute din toate timpurile. Dar ce s-ar întâmpla azi, dacă am pune doi necunoscuți într-o încăpere și am folosi „rețeta” lui Shakespeare? Se vor îndrăgosti oare?

„Experimentul Shakespeare” este un performance în cadrul căruia poți fi martorul sau chiar protagonistul unei povești de dragoste născute sub ochii tăi!

18 octombrie: LO-LI-TA A LO-VE STORY 
afiș BFringe9
BFringe9

Vinovat – Guilty! Humbert Humbert e vinovat – de crimă și de iubire. Iubire-boală, pasiune, obsesie distrugătoare pentru micuța Dolores. Școlărița Lo. Lola. Lolita. Lolita lui cea perfectă. Irepetabila, hipnotizanta, fetița ce nu trebuie să crească niciodată, Lolita.

După ce a căutat-o o viață, a găsit-o și e complet lipsit de apărare în fața ei, copila-demon care se joacă de-a femeia. Iubită, amantă, elevă și fiică a lui Humbert. Dar Lolita nu poate rămâne doar a lui… O umbră le pândește atent fiecare mișcare.

Domnilor jurați, trăgaciul a fost apăsat. Glonțul a ucis. Dar cine a ucis pe cine? Cine a sedus pe cine, cine a mințit pe cine? Un joc de-a păcatul, iubirea și moartea în care toți vinovații sunt inocenți.

Regia – Monica Pop

Distribuție:

Humbert Humbert – Gelu Nițu

Lolita – Beatrice Rubică

Charlotte Haze – Marcela Motoc

Clare Quilty – Ștefan Velniciuc

20 octombrie: CULTUL PERSONALITĂȚII
afiș BFringe9
BFringe9

Cultul personalității este un experiment performativ de relaționare cu istorii recente și personalități moarte, pornind de la stenograme ale Biroului Politic al Partidul Muncitoresc Român și dosare de Securitate. Cum ne putem raporta performativ la o perioadă foarte greu de înțeles azi și despre care nu știm foarte multe?

Regia: Mihai Lukács

Distribuţia:

Ana Pauker – Oana Rusu

Gheorghe Gheorghiu-Dej – Andrei Șerban

Nicolae Ceaușescu – Raj-Alexandru Udrea