Beyonce anunță lansarea albumului vizual Black Is King

0
78
Black Is King

Beyonce, una dintre reginele muzicii pop, și-a anunțat revenirea pe scenă prin intermediul unui nou album solo, numit Black Is King, lansat la patru ani după Lemonade. Acesta este un proiect vizual și muzical, regizat de așa-numita Queen Bey, care va avea premierea pe Disney + din 31 iulie. Anunțul vine la câteva zile de la publicarea melodiei Black Parade, din 19 iunie, când în Statele Unite ale Americii este sărbătorită abolirea sclaviei.

Relația dintre fosta componentă a trupei Destiny’s child și Disney nu este o noutate. Anul trecut, Beyonce a dublat în coloana sonoră a filmului The Lion King, o versiune digitală a ecranizării din 1994. Participarea sa în cadrul acestui proiect, al doilea cel mai vizionat al anului 2019, a servit ca sursă de inspirație și punct de pornire pentru noul proiect al artistei. Într-o perioada în care protestele pentru moartea lui George Floyd scutură întreaga lume, comunicatul prin care este anunțată lansarea albumului lui Beyonce transmite ideea acesteia: „Călătoriile familiilor de culoare de-a lungul timpului sunt onorate într-o poveste despre călătoria unui tânăr rege, ai cărui strămoși îl ajută să meargă pe drumul creat de către destinul său și, cu învățăturile primite de la tată, reușește să-și revendice tronul”.

Frumoasa artistă a fost vedeta premiilor BET din 29 iunie, o ceremonie dedicată acordării premiilor către personalitățile afro-americane. Michelle Obama, soția fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, a prezentat-o pe cântăreață, subliniind grija acesteia față de comunitatea neagră: „O puteți vedea în tot ceea ce face, de la muzica ei care dă glas comunității negre, până la activismul care cere drepturi egale pentru oamenii de culoare”. În discursul ei, Beyonce a mulțumit protestatarilor, încurajându-i să continue.

Artista și-a onorat angajamentul luat în timpul pandemiei și s-a implicat prin intermediul fundației sale, BeyGOOD, în asigurarea mai multor teste covid-19 pentru comunitatea neagră a orașului său natal, Houston, Texas.