Fructele sunt gustarea perfectă între micul dejun și prânz, mai ales în timpul verii, când căldura ne seacă de energie. Consumul zilnic de fructe este recomandat de către specialiștii nutriționiști, pentru că efectele pozitive ale acestora sunt numeroase. Reducerea riscului bolilor de inimă, scăderea probabilității de infarct sau atac cerebral, protecția împotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezității și creșterea imunității sunt doar câteva dintre beneficiile pe care fructele le aduc, în general, corpului uman.

sursa foto: realitatea.net
sursa foto: realitatea.net

De asemenea, unele dintre fructe reprezintă resurse importante de minerale și antioxidanți. Acestea din urmă ajută la hrănirea și protecția întregului organism. Se regăsesc cu precădere în fistic, roșii uscate, smochine uscate, în caise uscate și în migdale.

Pentru cei care țin dietă sunt recomandate fructele care conțin puțin zahăr precum zmeura, căpșunile sau piersicile, cele care conțin multe fibre, măceșele, nucile verzi, fructul pasiunii, dar și cele care au puține calorii, pepenele roșu, și fructele care conțin multe proteine, strugurii și caisele. Avocado rămâne fructul preferat al celor care urmează un regim dietetic, pentru că acesta ajută la scăderea colesterolului.

sursa foto: foodstory.ro
sursa foto: foodstory.ro

Deși sunt o oază de sănătate, nu este recomandat consumul fructelor seara, pentru că pot favoriza depunerea kilogramelor. Pentru eliminarea kilogramelor în plus, fructele recomandate sunt citricele, care ajută la arderea rapidă a grăsimilor și detoxifiază organismul.

Și pentru că sesiunea e la ușă, este recomandat consumul fructelor care ajută la stimularea memoriei. Bananele, perele, nucile și fructele de pădure sunt doar câteva dintre alimentele care protejează creierul de procesul oxidării celulelor pe fond de stres, dar care în același timp oferă organismului energia atât de necesară în această perioadă.

sursa foto: ploiestiri.altphel.ro

Sursă foto: incomemagazine.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here