Bauturi racoritoare pentru vara

  0
  1442

  Câteodată nu suntem dispuși să cheltuim și ultimii bani rămași în buzunar pe un cocktail sau shake răcoritor, care ne face cu ochiul și care, vorba aia, l-am bea ca dușcă pe căldurile astea. Preferăm ceva la fel de revigorant, dar care să coste mai puțin. În ultimul timp, tot mai mulți aleg să-și prepare băuturile preferate acasă, când vor, la ce cantitate vor și la bugetul pe care îl au. Nici nu știți câte rețete simple și ușor de făcut se pot găsi. Vin în ajutorul vostru cu câteva idei și sugestii care, cu siguranță, vă vor fi de ajutor.

  1. Cocktail cremă cu banane și portocale. Ai nevoie de 1 banană, 250 ml suc de portocale, 150 grame gheață pisată și 30 ml suc de lămâie. Pune într-un blender toate îngredientele și amestecă-le bine. Cocktailul obținut se poate servi cu o frunză de mentă deasupra.

  652x450_066101-cocktail

  2. Cocktail de cireșe. Ai nevoie de 60 ml nectar de cireșe, 80 ml apă minerală și gheață zdrobită. Amestecă-le bine pe toate în paharul din care vrei să îl bei, iar la final, dacă preferi, pune-i și o frunză de mentă. Cei care vor să-l condimenteze, pot adăuga și puțină vodcă.

  coctail-si-ou-019

  3. Shake de portocale și iaurt. Într-un blender se pune o portocală decojită, o lingură de miere și 100 ml de iaurt cremos.

  shake-de-portocale-si-iaurt-800x600-21126

  4. Cocktail Pina Colada. Ai nevoie de 50 ml suc de ananas, 50 ml cremă de cocos și gheață zdrobită. Pune-le într-un blender și apoi servește-l cu o cireașă și o feliuță de ananas ca decor.

  tumblr_mds3yhKnPs1rayu1io3_1280

  5. Cocktail Watermelon Aqua Fresca. Necesită două cești de pepene roșu tăiat și curățat de sâmburi, o ceașcă de apă rece, o linguriță de zahăr brun și 2 lingurițe suc de lămâie. După preferințe, puteți adăuga și niște gheață sau o frunză de mentă.

  tumblr_mzilynccz81sggxeho1_1280

  6. Cocktail Apple Crisp. Amestecă 75 ml suc de mere, 75 ml suc de pepene galben, zeamă dintr-o jumătate de lămâie stoarsă și apă minerală. Adaugă la final puțină gheață și decoreaz-o cu o feliuță de lime după ce o torni în pahar.

  Apple-crisp-cocktail-638x350

  Și nu în ultimul rând, vă recomand celebra băutură răcoritoare care face furori de fiecare dată pentru orice fel de situație sau eveniment: limonada. Are o rețetă simplă, care nu cred că necesită să mai fie explicată, pentru că deja o știm cu toții.

  limonada