Tocmai ce ai terminat cu anii facultății și te pregăteșți neîncrezător să dai licența, dar nu eșți sigur ce se va întâmplă după? Vrei să te angajezi în domeniul financiar, dar baza teoretică învățată în facultate nu e de ajuns? Iată o idee care îți poate fi un mare plus în CV – Banca mondială acordă stagii de practică plătite.

Stagiile de practică sunt oferite tinerilor interesați să descopere problemele economice și sociale ce afectează viața populației la nivel mondial, cât și metode de soluționare ale acestora.

Inițiativa vizează integrarea interilor într-un mediu business internațional și dobândirea abilităților practice în domeniu, cât și lucrul în echipa.

Perioada: Stagiile plătite au ca și perioadă de desfășurare:

Vara (Iulie-Septembrie) și

Iarna (decembrie-martie); Fiecare stagiu are o durată minimă de patru săptămâni;

Cerințe:

  • candidații trebuie să aibă o diplomă de absolvire a unei facultăți;
  • cunoștințe cel puțin medii legate de domeniul în care vor activa;
  • abilități de comunicare în limba engleză;
  • să fie dispuși să participe la un program de studiu (care va duce la obținerea gradului de Master sau Doctorat în urma participării în regim full time);

Domenii de activare: Finanțe, economic, agricultură, mediu, dezvoltarea resurselor umane (educație, sectorul public al sănătății, populație și alimentație), științe sociale și dezvoltarea sectorului privat.

 

Cadrul de desfășurare

  • Banca asigură cheltuielile de călătorie (acolo unde este cazul);
  • Oferă salariul orar tuturor stagiarilor;
  • Majoritatea posturilor disponibile sunt în Washington DC;

Perioda de înscriere

Pentru sesiunea de vara termenul de înscriere este 1 Decembrie-31 Ianuarie în fiecare an.

Iar pentru sesiunea de iarnă: 1 Septembrie-31 Octombrie în fiecare an.

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul Băncii Mondiale, unde găsiți detalii legate și  de  alte oportunități.

Dacă sunteți dispuși să va avântați în scopul dezvoltării voastre profesionale, nu ratați termenul de înscriere (până pe 31 Octombrie) și pregătiți-vă pentru o experiență unică!