Back to the classics! Patru filme vechi de neratat pe Netflix

0
1009

În lista de mai jos veți regăsi patru din cele mai bune filme realizate vreodată, care vă vor rămâne în minte, cu siguranță, pentru multă vreme. Au un mesaj puternic, scenarii bine gândite și, nu în ultimul rând, se bucură de distribuții de excepție. Toate filmele prezentate mai jos pot fi găsite foarte ușor pe Netflix.

American Beauty (1999)

Regizat de Sam Mendes și bazat pe romanul scris de Alan Ball, „American Beauty” îi aduce în prim plan pe Kevin Spacey, Annette Bening, Mena Suvari, Thora Birch, Wes Bentley, într-o poveste care se apropie de perfecțiune. Filmul ne pune față în față cu o lume realistă, plină de monotonie, din care oameni cu frustrări adânci vor să evadeze.

Lester Burnham, interpretat de Kevin Spacey, în vârstă de 42 de ani, duce fix genul acesta de viață, până într-o zi, când lumea lui este dată complet peste cap de o adolescentă de care se îndrăgostește iremediabil. Toată monotonia aceea care părea imposibil de dat la o parte se transformă într-un vis frumos.

Schindler’s List (1993)

E puțin probabil să nu fi văzut „Schindler’s List”, dar dacă totuși ți-a scăpat, pune-l rapid pe lista de filme pe care vrei să le vezi. A fost regizat de nimeni altul decât Steven Spielberg și prezintă drama celui de-al Doilea Război Mondial. În centrul poveștii se află Oskar Schindler (Liam Neeson), un om de afaceri german, care a salvat viețile a mai mult de o mie de refugiați evrei-polonezi din Holocaust prin faptul că i-a angajat în fabricile lui.

„Lista lui Schindler” e un film matur și extrem de dur, care prezintă întocmai realitatea întâmplărilor din acea perioadă. În anul 2007, a fost plasat pe locul 8 în lista celor mai bune 100 de filme americane ale tuturor timpurilor de către Institutul American de Film.

Seven (1995)

„Seven” are toate calitățile să poată fi considerat un film de excepție. Thriller-ul regizat de David Fincher și scris de Andrew Kevin Walker reușește cu măiestrie să te țină în suspans de la început până la final. Spune povestea lui David Mills (Brad Pitt), un detectiv care încearcă, alături de partenerul său, William Somerset (Morgan Freeman), să prindă un criminal în serie (Kevin Spacey), care comite crimă după crimă ținând cont de cele șapte păcate.

The Shinning (1980)

„The Shinning” e considerat unul dintre cele mai bune filme create vreodată și, cu siguranță, toți cei care l-au văzut pot confirma acest lucru. Dacă nu ne-a convins suficient în „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (Zbor Deasupra Unui Cuib de Cuci), (deși în mod cert a făcut-o), Jack Nicholson mai dovedește o dată că e un actor desăvârșit. Personajul său, Jack Torrance, reușește cu multă pricepere să treacă de la o stare la alta și să ne facă să credem că tot ce i se întâmplă este real. Jack este un scriitor aspirant, care locuiește împreună cu familia într-un hotel pustiu din Colorado Rockies. Acesta ajunge să fie cuprins de nebunie și să-și terorizeze soția și fiul într-un mod neașteptat.