Bacău – Capitala Tineretului 2017 în România! „Dă încredere generației tale” (FOTO)

0
325
capitala tineretului 2017

Peste 300 de tineri din toate orașele României participă în perioada 8-12 noiembrie la  evenimentul Capitala Tineretului 2017 din România. În acest an Summitul Tinerilor se desfășoară la Bacău, oraș care a câștigat acest titlu la sfârșitul anului 2016 în urma unei competiții care s-a desfășurat între mai multe orașe.

Și dacă anul trecut, la Timișoara, a fost votată o rezoluție care prevedea implementarea unor proiecte mari și importante pentru tineri, anul acesta scopul de bază al întâlnirii este de a schimba focusul de la nivel național, la nivel local. Astfel, se dorește elaborarea unor strategii pentru comunitățile locale, comunitățile din care vin participanții la Capitala Tineretului 2017. Mai mult, ediția programului Capitala Tineretului 2017 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Bun venit în Bacău. Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că sunteți aici. Vreau să ne dați rezoluții, să ne spuneți ce avem de făcut […] Cei care știți ce trebuie de făcut pentru tineri sunteți dvs. Decidenții politici trebuie să ia act și să aplice. Eu cred că politicile de tineret trebuie să le faceți voi, tinerii, iar noi, politicienii, să le aplicăm. Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți aici și aveți încredere în visele dvs. și plecați hotărâți în acest summit. Rezoluțiile pe care le veți vota vor avea un efect tranșant pentru tot ce înseamnă decidenții politici”, a menționat la deschiderea evenimentului Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

„Vă mulțumesc că sunteți prezenți, vă mulțumesc în numele unei echipe mari. Nu știu câți dintre voi au știut despre Bacău până acum. Probabil ne-ați văzut acum o lună când au început înscrierile […] Este o aparență când se spune că tinerii nu pot să facă altceva decât să înjure profesorii, să fumeze pe la colțuri de școli, este o aparență. Bacău nu este un oraș care este o aparență. Este un oraș care vibrează de tineri – orașul care este în acest an Capitala tuturor tinerilor din România. Dragi tineri, bine ați venit acasă”, a declarat Gabriel Carnariu, Președintele Federației de Tineri din Bacău.

La eveniment a fost prezent și Mihai Dragoș, Președintele Centrului Național al Tinerilor din România. Acesta a spus următoarele: „Îmi doresc să plecăm acasă cu pofta de a schimba lumea în comunitățile din care facem parte. Este cel mai important eveniment de mișcare de tineret din România. Există susținere și potențial […] Vreau să închei cu motto-ul „Dă încredere generației tale” – sperăm să facem acest lucru odată ce ne întoarcem acasă. Să generăm programe și să facem schimbarea pe care ne-o dorim în comunitățile noastre”.

Capitala Tineretului din România este un titlu pe care municipiul Bacău l-a obținut în primăvara acestui an și îl va deține până pe 1 mai 2018, acesta fiind acordat de inițiatorii programului național – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). Titlul a fost dobândit pe baza unui document de candidatură la care au contribuit zeci de tineri băcăuani și peste 15 organizații de tineret locale, acesta fiind redactat în urma unor dezbateri publice și consultări cu factorii interesați care s-au întins pe parcursul a 3 săptămâni.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.