Dinamică, încrezătoare, cu un farmec aparte, Aylin Cadîr este o tânără care întruchipează modelul ideal de artist, care știe cum să găsească echilibrul perfect între actorie și muzică. Surprinde pe scenă prin dezinvoltura și siguranța unei actrițe deja consacrate și face loc muzicii pentru a-și întregi talentul artistic. Noi am vrut să o cunoaștem mai bine așa că am trecut la fapte! Iată  ce am aflat!

1. Când a început pasiunea ta pentru actorie?

În facultate.  Nu te așteptai la asta. Mă pasiona și înainte, dar mi se părea o lume la care nu am cum să ajung vreodată. Pe măsură ce am învățat și am intrat în miezul lucrurilor, a început să-mi placă și mai mult.

2. Ce ai simțit când ai fost pentru prima dată pe un platou de filmare?

Prima dată au fost emoții mari mai ales pentru că nu știam ce și unde, dar în același timp mă simțeam în elementul meu. Țin minte că eram atât de novice încât la anunțul „Motor!” am intrat în cadru și mi-am dat replica.

3. Ți-a fost ușor să memorezi replicile?

Da. Este partea cea mai simplă din procesul de creație al unui personaj.

aylin 3

4. Ce crezi că este mai dificil: să joci într-o piesă de teatru sau într-un film? 

Cred că în film și asta pentru că în teatru există rigoarea repetițiilor și nu ai cum să ajungi în spectacol descoperit. La film, însă, repetițiile sunt diferite și sunt lăsate multe lucruri la inspirația și vibe-ul zilei de filmare, ceea ce poate fi riscant, dar în același timp pot ieși lucruri proaspete și cu un plus de realism.

5. De ce crezi că oamenii visează să fie vedete de cinema?

Din lipsă de ocupație probabil.

6. Care este cel mai amuzant incident petrecut la o fimare?

La ultimul film la care am lucrat aveam un cadru în care trebuia să țin un pește crud în gură. Amuzant a fost că era încă viu și mi-a sărit din gură. A trebuit să-l iau de jos și să-l potrivesc bine.

7. Ce ai simțit când ai dat primul autograf?

Chestia e că eu dădeam autografe la toți vecinii și prietenii din fața blocului înainte să fie cazul, spunându-le că vor valora ceva într-o zi. Așa că la primul autograf adevărat eram deja obișnuită.

aylin

8. Ce calități trebuie să aibă un actor?

Marele talent al unui actor stă în a învăța lecția umilinței, în puterea lui de a îndura și de a o lua mereu de la început. Asta cred acum.

9. Când ai simțit că trebuie să te apuci și de muzică?

Întotdeauna am fost de părere în ceea ce mă privește că va trebui să mă folosesc cât mai bine de tot ce știu să fac. În momentul în care am avut timp să mă pot concentra și pentru partea de muzică, i-am dat drumul. Cred în actorul care poate să joace, să cânte și să danseze, în actorul performer.

10. Cum reușești să îmbini aceste două pasiuni: muzica și actoria?

Începe să devină dificil, însă am toate mijloacele pentru a fi cât mai organizată. Am o ordine a priorităților și le iau pe rând.

Sursă foto: arhivă personală.