AUTORUL FRANCEZ EMMANUEL RUBEN AJUNGE LA BUCUREȘTI DUPĂ O CĂLĂTORIE PE BICICLETĂ DE-A LUNGUL DUNĂRII

0
54

Cu ocazia venirii în România a autorului francez Emmanuel Ruben, Institutul Francez din România organizează un eveniment transdisciplinar, care îmbină literatura, știința și sportul. Vineri 7 iulie, publicul bucureștean este așteptat la sala Elvire Popesco (77, bd. Dacia), începând cu ora 17.00, pentru a lua parte la prezentarea „Le Danube à vélo – de la Odessa la Novi Sad : de-a lungul Dunării pe bicicletă”.

Evenimentul va începe cu proiecția documentarului « Le Danube : cartographie politique » (Dunărea: o cartografie politică), subtitrat în limba română, urmând ca apoi Institutul Geoecomar să evoce proiectului „Danubius-RI”. La final, autorul Emmanuel Ruben, care călătorește de-a lungul Dunării cu bicicleta, pe traseul Odessa – Novi Sad, își va povesti experiența și va dialoga cu publicul prezent.

Laureat al programului „Hors les murs Stendhal”, inițiat de Institutul Francez din Paris, Emmanuel Ruben ajunge la a 2-a etapă a parcursului său, urmând să publice în curând o carte pe tema acestei călătorii. Autorul francez se află pe teritoriul româniei în perioada 30 iunie – 9 iulie și va trece prin mai multe orașe situate de-a lungul Dunării: Galați, Brăila, Tulcea, Sulina, Giurgeni, Silistra, precum și Oltenița.

Programul Stendhal sprijină autori francezi sau rezidenți în Franța care propun un proiect literar în străinătate, contribuind astfel la schimburile culturale inițiate de rețeaua culturală franceză în străinătate. Intrarea este liberă și publicul prezent va beneficia de traducere simultană.

Cei care vor veni cu bicicleta la eveniment vor primi o recompensă oferită de partenerul Decathlon România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.