Audrey Hepburn, simbolul elegantei

  0
  1497

  capture-20140504-111114

   

  AUDREY HEPBURN, simbol al eleganței și rafinamentului, ar fi împlinit astăzi 85 de ani, motiv cu care Google îi dedică un Doodle prin care îi celebrează nu doar activitatea ca actriță, ci și pe aceea de ambasadoare UNICEF, activitate din care a făcut tot ceea ce a putut pentru a ajuta copiii.  

  Actriţa de origine belgiană, născută pe 4 mai 1929, a fost considerată o legendă a cinematografiei mondiale şi un model al eleganţei. Ea a murit din cauza cancerului, în Elveţia, pe 20 ianuarie 1993, la vârsta de 63 de ani.

  Audrey Hepburn a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din „Vacanţă la Roma”, în 1954, şi un altul pentru acţiunile ei umanitare, în 1993. După imensul succes înregistrat de filmul „Vacanţă la Roma”, Audrey Hepburn a devenit unul dintre cele mai apreciate staruri de la Hollywood, jucând în numeroase filme, dintre care cele mai cunoscute sunt Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s”, „My Fair Lady”, „Povestea unei călugăriţe/ The Nun’s Story” şi „Funny Face”.

  a1

  Imaginea ei de simbol al cinematografiei a rămas vie de-a lungul timpului. Astfel, la începutul anului 2006, actriţa a fost aleasă cea mai frumoasă femeie a tuturor timpurilor. Pe de altă parte, în aprilie 2014, Audrey Hepburn a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din ultimii 50 de ani.

  Stilul vestimentaţiei sale continuă să fie popular în rândul femeilor din toată lumea până în zilele noastre. Rochia neagră Givenchy din filmul „Mic dejun la Tiffany”, de Blake Edwards, a fost vândută la licitaţie în 2006 cu peste 462.000 de lire sterline, cel mai mare preţ obţinut pentru o rochie dintr-un film.

  NYHQ1988-0091

   Audrey Hepburn nu s-a mulțumit doar să primească atenția publicului, ci a dorit să și dea înapoi ceva celor mai defavorizați copii din lume, motiv pentru care și-a dedicat ultimii ani activităților caritabile. În 1980, Audrey a fost numită Ambasador UNICEF al Bunăvoinței, dedicându-se cu dăruire acestei misiuni până în ultimii ani ai vieții. Între 1988-1992 s-a implicat în diverse acțiuni în unele dintre cele mai sărace comunități din Africa, America de Sud și Asia.  

  Ce nu știai despre Audrey Hepburn!

  Audrey-Hepburn-002

  • Puțini știu însă că în rolul emblematic al lui Audrey Hepburn trebuia să fie Marilyn Monroe ( cel puțin așa a cerut Truman Capote), însă actrița a refuzat la îndrumările reprezentantului ei, pentru că rolul unei „call girl” i-ar fi dăunat imaginii.
  • Toată lumea îşi aminteşte că actriţa Marilyn Monroe i-a cântat „Happy Birthday, Mr. President” fostului preşedinte american John F. Kennedy. Un fapt mai puţin cunoscut este că şi actriţa Audrey Hepburn i-a cântat acelaşi „La mulţi ani” lui JFK, la ultima aniversare a acestuia, în 1963, înainte ca liderul să fie asasinat, în Dallas. Acest fapt întăreşte dezvăluirile făcute de un fost colaborator de încredere al lui JFK, Ted Sorensen, care susţine că fostul lider de la Casa Albă a avut o aventură cu actriţa faimoasă din filme precum „Mic dejun la Tiffany’s”.
  • Celebra scenă din debutul filmului în care Holly Golightly admira bijuteriile în vitrina de la Tiffany și ia micul dejun pe Fifth Avenue i-a dat mari bătăi lui Audrey Hepburn (pe atunci avea 32 de ani) pentru că sute de trecători asistau la filmări. Actrița britanică a declarat de multe ori că s-a simțit nepotrivită pentru rolul lui Holly și a mărturisit că scena în care gonește pisica în ploaie este cel mai dezgustător lucru pe care l-a făcut vreodată.
  • Actrița a rămas bună prietenă pentru tot restul vieții cu partenerul din film, George Peppard, deși i-a fost foarte greu să lucreze cu acesta. Cântecul Moon River pe care îl cântă în film a fost special compus pentru ea.
  • Audrey Hepburn se află pe primul loc într-un top al celor mai bune replici „de agăţat” din filme, cu o frază pe care a rostit-o în comedia romantică „Şarada/ Charade” (1963). Topul a fost alcătuit pe baza rezultatelor unui sondaj realizat de site-ul de întâlniri Badoo.com. „Nu muşc, să ştii. .. decât dacă e necesar”, i-a spus Audrey Hepburn actorului Cary Grant, colegul ei din acel film din 1963. Această replică a ocupat primul loc în sondajul realizat pe utilizatorii de sex feminin ai site-ului Badoo.com.
  • Cocul făcut celebru de personajul interpretat de Audrey Hepburn în „Breakfast At Tifanny’s”, Holly Golightly, s-a clasat pe primul loc într-un top al celor mai memorabile coafuri din ultimii 50 de ani.