marți, iulie 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăComunitateAu început înscrierile în Concursul Național Eco Provocarea Juniori și Liceeni ediția...

Au început înscrierile în Concursul Național Eco Provocarea Juniori și Liceeni ediția a XIII-a 

București,  4 octombrie 2023 Elevii și profesorii din școlile și liceele din întreaga țară sunt invitați să participe la Concursul Național Eco Provocarea – un program de educație de mediu prin metode non-formale, organizat de asociația Viitor Plus. Premii totale în valoare de 100.000 lei.
 

Asociația Viitor Plus este încântată să anunțe lansarea celei de-a XIII-a ediții a Concursului Național Eco Provocarea. Concursul se adresează cadrelor didactice și elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, oferindu-le un cadru propice pentru a-și demonstra implicarea și pasiunea pentru protecția mediului înconjurător. 

Ediția 2023-2024 a Concursului Național Eco Provocarea este dedicată acțiunilor practice și teoretice responsabile în domeniul protecției mediului, încurajând formarea de ecoambasadori în școli și licee din întreaga țară. Participanții vor avea ocazia să planifice, să organizeze și să desfășoare o serie de activități care să promoveze inițiative de cetățenie activă, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil. 

În cadrul concursului, participanții pot desfășura o varietate de activități practice, precum colectarea materialelor reciclabile, igienizarea zonelor naturale, plantarea de puieți forestieri și alte activități legate de protecția mediului, cum ar fi campanii și marșuri de conștientizare, târguri de economie circulară, cât și alte inițiative, potrivite localității în care învață. 

Fotografii din Tabăra de Leadership pentru Mediu 2023 (Eli Driu/Libertatea) și din activitățile din concursul desfășurat în anul școlar precedent

„Eco Provocarea reprezintă un mediu în care tinerii pot transforma cunoștințele lor în acțiuni concrete. Suntem aici pentru a îndruma și inspira elevii să devină lideri ai schimbării în protecția mediului.

Acești tineri fac parte din generația care va resimți cel mai direct impactul schimbărilor climatice, motiv pentru care implicarea lor este crucială în aplicarea soluțiilor pentru un mediu mai sănătos și un viitor sustenabil”, subliniază Tiberiu Andrei, managerul programului Eco Provocarea din cadrul asociației Viitor Plus.

Perioada de desfășurare a concursului este 4 octombrie 2023 – 31 mai 2024, iar echipele sunt încurajate să organizeze activitățile în afara orelor de curs, pentru a nu interfera cu activitatea școlară, dar și în cadrul activităților din Săptămâna Verde și Școala Altfel. 

La finalul ediției 2023-2024, echipele de liceu cu cele mai multe puncte acumulate vor câștiga locuri în Tabăra de Leadership pentru mediu Eco Provocarea, organizată de asociația Viitor Plus în vara anului 2024. De asemenea, echipele de juniori vor primi premii în bani pe care să îi utilizeze pentru achiziționarea de obiecte și aparatură prietenoase cu mediul, necesare în procesul instructiv educativ. 

Pentru a participa la Concursul Național Eco Provocarea, profesorii interesați  trebuie să își înscrie echipele formate din minim 5 și maxim 30 elevi din aceeași școală sau același liceu, în perioada 4 octombrie 2023 – 15 decembrie 2023. 

Ceea ce face ediția din acest an a Concursului Național Eco Provocarea deosebită față de cele din anii precedenți este noua sa structură, în 3 etape, fiecare etapă având un focus specific pe diferite tipuri de activități.

Pentru detalii despre Concursul Național Eco Provocarea și procedura de înscriere, accesați pagina web: https://www.ecoprovocarea.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular