Atipic, serialul Netflix pe care l-am terminat în două zile

  0
  488
  atipic

  Îmi plac serialele. Recunosc. Dar niciodată nu am făcut maraton, să văd un sezon într-o singură seară. Asta până când m-am intersectat cu Atipic. Am văzut un sezon și jumătate într-o seară, în condițiile în care dimineața următoare trebuia să mă trezesc la ora 06:00.

  Atipic prezintă povestea lui Sam, un adolescent autist care trebuie să facă față provocărilor de zi cu zi.  Școala, viața socială și cea de familie sunt cele trei mari domenii care-i dau bătăi de cap. Astfel, Sam încearcă să se împrietenească cu cei din jur, să-și înțeleagă familia și să aibă o iubită în timp ce „luptă” cu autismul.

  În această luptă, îi este aproape familia, dar și Julia, psihoterapetul său. Cu timpul, Sam ajunge să să îndrăgostească în mod atipic de Julia, ceea ce-i aduce și mai multe probleme. Pentru a o impresiona, îi face o vizită neanunțată în miezul nopții, fapt ce creează mai probleme în relația Juliei.

  În același timp, Casey, sora lui Sam, este acceptată la o școală de prestigiu, ceea ce înseamnă că Sam și-a pierdut principalul „aliat” din școală. Nici căsnicia părinților nu e scutită de probleme, după ce mama se simte neapreciată și începe o relație cu un barman. Astfel, totul devine atipic.

  Și mai atipic e faptul că sezonul se termină prea repede și îți lasă multe semne de întrebare. Personal, am văzut serialul acum vreo două luni și încă mă gândesc la ce s-ar putea întâmpla în continuare. Este și o parte bună: serialul revine cu un nou sezon în curând.