Atentat terorist în Barcelona – Cel puțin 13 morți!

0
55
Atentat terorist

Atentat terorist în Barcelona după ce, în seara din 17 august, o furgonetă a intrat în plin într-o mulțime de oameni, făcând o mulțime de victime.

Las Ramblas este o stradă din centrul Barcelonei. O zonă foarte populată de turiștii care vizitează orașul catalan și plină de localuri. Aceasta a fost ținta atacului.

Cotidianul spanion El Pais afirmă că până la ora 22:30 existau 13 morți și 10 persoane rănite grav, însă și 80 de persoane cu răni mai ușoare.

Conform agenției Amaq, conectată cu Statul Islamic, atentatul a fost deja revendicat de cătrei cei de la ISIS. Driss Oukabir, principalul suspect din acest incident, este un tânăr de 28 de ani născut în Maroc, la Aghbala

Atentat însângerat

Duba ar fi mers în zig-zag timp de jumătate de kilometru, lovind tot ce le ieșea în cale, iar conform ultimelor date, există suspiciuni că Driss Oukabir nu ar fi singurul atacator ci ar fi acționat împreună cu înca o persoană. Aceștia ar fi închiriat mașina de culoare albă folosită în atentat.

Atacurile de acest tip, cu furgonete ce intră în mulțimile de oameni, încep să se înmulțească în Europa în ultimul timp. Astfel, în iunie și martie Londra a fost ținta unor atacuri asemănătoare, în aprilie Stockolm, iar în 14 Iulie nu mai puțin de 86 de oameni au murit la Nice, în Franța, după un astfel de atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.