Ultimele două ateliere de educație urbană au fost cel putin la fel de intense ca și primele două. În weekend-ul 5-6 martie echipa Campus Creativ s-a întâlnit din nou cu liceenii și studenții voluntari și au gândit împreună cum vom reamenaja spațiile de socializare din Regie.

În atelierul 3 prezentările echipei Campus Creativ au urmărit construirea unei poveşti şi crearea unor repere cu valori distincte între cele şase spaţii care vor fi reamanajate în Regie. De asemenea, am construit împreună cu liceenii și studenții voluntari hărţile mentale ale spaţiului Camerei Regie, cu traseele utilizate, locurile speciale şi cele cotidiene. Pe baza acestora am definit limitele celor şase spaţii ale intervenţiei.

În ultimul exerciţiu al atelierului de educație urbană am propus  amplasarea unor obiecte virtuale (cuburi sau steaguri) pe planurile spaţiilor din proiect pentru a configura particularităţile, activităţile şi necesităţile fiecăruia dintre acestea.

1

Atelierul patru a pornit de la o discuţie despre cămine, istoria lor şi starea lor actuală. Într-o şedinţă de Q&A arhitecţii Campus Creativ au propus rezolvarea, prin mijloace tehnice minimale, a problemelor cu care se confruntă locuitorii (schiţe ale camerelor şi coridoarelor – amintite adesea în cercetare ca extinderi ale camerelor – folosite drept suport pentru a încerca optimizarea utilizării spaţiului).

Discuţia tehnică şi de tehnologie arhitecturală a fost una introductivă, care să ajute participanţii să înţeleagă modurile în care ar putea răspunde problemelor ivite, precum şi care ar fi detaliile pentru care va trebui să solicite asistenţă tehnică.

La finalul atelierului am ales soluțiile fezabile propuse de voluntari, iar în curând vom anunta cele 6 idei finaliste care vor fi implementate in intervențiile urbane din Regie.

Prin parcurgerea celor patru etape, participanţii au dobândit o nouă înţelegere asupra spaţiilor publice, a spaţiilor care-i înconjoară şi a modurilor în care se pot implica în îmbunătăţirea condiţiilor de locuit (atât între pereţii propriei locuinţe cât şi în cadrul, mai larg, al oraşului).

Să vedem cine vor fi tinerii arhitecți ai campusului Regie!

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și demarat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here