luni, ianuarie 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipAteliere incubator107 săptămâna 19-25 oct

Ateliere incubator107 săptămâna 19-25 oct

Country of Colours: a South Africa-inspired creative workshop on diversity

Ce ?

South Africa has become popularly known as “the rainbow nation” because of its vast array of cultures, eleven official languages (unofficially, there are even more) and the resulting vibrant collection of colours, tastes, customs, sounds and identities.  Also, given the country’s history of Apartheid and racial discrimination, understanding and embracing diversity is a vital and constant concern.  Inspired by South Africa, this workshop highlights the theme of diversity through story-telling, sound and creative expression.

In the workshop we will:
explore multicultural exchange and dialogue across (social, cultural, geographical, linguistic) borders;-
reflect on what it means to be the Other, and to encounter or welcome the strange(r);-
celebrate the differences that enrich us and the similarities that connect us.-

Cu cine?

Deidre Denise Matthee is a South African psychologist specializing in narrative and performative methods.  Having worked as a lecturer and community arts practitioner in South Africa, she moved to Portugal in 2005, where she founded GATA (Group for Activism and Transformation through Art) and Picara* (creative workshops).  In 2014 she became a founding member of bird-shaped theatre, an international company doing participatory theatre based in Romania – and because she loves the art of transformation, she moved again, to Bucharest, where she currently lives.

Când?

Duminică@incubator107 , 25 Octombrie de la 19:00 la 21:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Imi cos prima ie

Îmi cos prima ie

Ce ?

Prin atelierul nostru vă propunem să învățăm împreună cum să confecționăm o cămașă tradițională femeiască încrețită la gât.

Cu cine?

Atelierul este susținut și promovat de echipa Șezătoarii urbane, adică Anca Arghiri, Silvia Caraiman, Andrea Crăciun, Iulia Divoiu si Oana Harabagiu.
Ce este Șezătoarea Urbană? O asociație care desfășoară proiecte culturale ce urmăresc integrarea elementelor culturii tradiționale în contemporaneitate printr-o serie de activități cu diferite profiluri: ateliere de creație cu motive folclorice, proiecții de film, expoziții, etc. Redescoperim civilizația țărănească. În cadrul proiectelor, ne dorim să producem și să menținem o legătură între cultura urbană contemporană și expresiile culturale tradiționale, adresându-ne atât copiilor cât și celor mai mari.

Cu ce?

Cu răbdare, perseverență și mâini dibace poți să-ți confecționezi un produs unicat, personalizat si cu identitate, pe care îl porți purta cu mândrie și-l poți lăsa moștenire generațiilor viitoare.

Când?
Sâmbată@incubator107 , 24 Octombrie de la 19:00 la 21:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici  http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1288  înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

12096347_1001773899842783_4758339693974003098_n

Aventuri în Nepal cum scrie la carte, cu autorul și personajele

Ce ?

Dacă ți-a plăcut cartea, s-ar putea să-ți placă și asta…

Sega (autorul) și Lama (ghidul montan nepalez, cel Zorba și Buddha) îți propun pentru primăvara anului 2016 un periplu fascinant, de 14 zile, prin locurile descrise în Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal (bestseller Humanitas 2013).

Curajul de a renunța la 2 săptămâni din viața ta obișnuită ca să te aventurezi alături de autor și de personaje în fabuloasa țărișoară de la poalele Munților Himalaya îți va fi răsplătit din plin. Fiecare zi va fi una spectaculoasă și inedită. Te vei strecura pe străduțele întortocheate din Thamel, printre vânzători ambulanți, ricșe, taxiuri, dube și motociclete, vei admira frumusețea pagodelor din Piața Durbar, cele rămase în picioare după cutremurul din aprilie, vei fi fermecat de diversitatea reprezentărilor religioase din Templul Maimuțelor, complex din care un singur turn s-a prăbușit și câteva statui au fost avariate la cutremur, te vei reculege învârtind roțile de rugăciune din jurul imensei stupa din Boudhanath, foarte puțin afectată de cutremur, vei dori să iei cu tine picturile thangka din mănăstirile buddhist-tibetane, te vei înfiora pe malul râului Bagmati în fața rugurilor funerare de la Pashupatinath, vei afla ce înseamnă cu adevărat un centru artistic și meșteșugăresc când vei ajunge la Bhaktapur, orașul vechi unde o parte dintre monumente au căzut la cutremur, te vei avânta pe apele învolburate ale râului Trisuli cu pluta Căpitanului Shaila, te vei lansa cu parapanta de la Sarangkot deasupra lacului Phewa, vei urca poteci de munte călăuzit de Lama și ajutat de cărăușii lui, ca să vezi de aproape vârfurile semețe ale Annapurnei, te vei scălda la Tatopani în apele fierbinți, le vei cunoaște pe Maya și Sushma din Shangri-La, vei vedea cum trăiesc refugiații tibetani în tabăra lor de lângă Pokhara, vei intra în Grădina Sacră, unde s-a născut Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha – asta daca vei reuși să treci de vigilentul Monstru din Lumbini deghizat într-un sadhu, vei ajunge la Kapilavastu unde ajuns-a și Segghartha, vei pătrunde în inima junglei alături de Hari, ghidul expert personal, vei face baie cu elefanții, vei aluneca pe râul Rapti cu canoea, printre crocodilii care se încălzesc la soare, vei dansa alături de călușarii din Sauraha, vei face o incursiune într-un sătuc arhaic, locuit de populația Tharu, vei mânca dal bhat cu mâna goală, vei zbura până la Everest ca să-l vezi la o aripă distanță și vei ateriza în cele din urmă înapoi în Thamel, departe de toate, dar mai aproape de tine decât ai fost vreodată.

Cu cine?

Cu Sega, autorul romanelor “Namaste”.

Cu ce?

Cu chef de aventură

Când?

Joi@incubator107 , 22 Octombrie de la 19:00 la 21:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1300 înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

sezatoare de caleidoscoape

Șezătoare de caleidoscoape

Ce ?

O șezătoare de caleidoscoape. Învățăm să meșterim caleidoscoapele care ne-au fermecat copilăria. Mărgelele și oglinzile își vor face de cap în mâinile voastre. Șezătoarea e dedicată copiilor din voi.

Cu cine?

Cu Veronica de la minuni.ro – caleidoscop de fapte bune

Le-am iubit dintotdeauna, lumea mi-a părut mai frumoasă dacă priveam prin ele. Când a apărut minuni.ro am știut că se va învârti în jurul unui caleidoscop. Între timp zilele mele se învârt în jurul caleidoscoapelor pe care le meșteresc mereu cu drag. Vin la incubator107 cu tot dragul și cu desaga plină de cele necesare ca să ne jucam frumos într-o după-amiază.

Cu ce?

Cu zâmbet și voie bună. Pe toate celelalte le aduc eu. 🙂
Ah, da, ați putea să vă aduceți mărgele, dacă aveți prin casă, uitate într-un colț pe etajeră. Să fie cam cât un bob de mazăre sau mai mici. Sau poate aveți un cercel rătăcit de celălalt și vreți să-l faceți nemuritor. Sau un pandantiv mai mititel. Nu-i musai, numai dacă le aveți și n-aveți ce face cu ele. Obligatorie e doar voia bună. 🙂

Când?

Sâmbată@incubator107 , 24 Octombrie de la 16:00 la 18:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1287 înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Ligia Stroehttp://www.iqool.ro
Liniștea și muzica sunt inspirația mea. Îmi place să văd tot ce-i mai bun în oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un paradox. Afirm ferm că perfecțiunea nu există, însă încerc să o ating în fiecare zi. Cred în oamenii excepționali și îi caut la orice pas. Consider că zâmbetul este întotdeauna cea mai bună armă, indiferent de context. Iubesc noutatea, curiozitatea și inovația. Îmi place să cred că nimic nu este imposibil.Pe scurt, eu sunt : familie, iubire, fericire, optimism, PR, prieteni, sinceritate, multifuncționalitate, zâmbet, entuziasm.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular