joi, mai 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăAtelier de educație muzicală

Atelier de educație muzicală

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, vă invită duminică, 14 mai 2017, ora 16.00, la cel de-al treilea eveniment din seria atelierelor de educație muzicală dedicate copiilor, părinților și profesorilor, organizate începând din luna martie la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63).

Înainte cu o zi de deschiderea Festivalului Internațional de Poezie București (ediția a VIII-a, 15-21 mai 2017, www.fipb.ro), vă invităm să participați la un recital tematic de flaut, susținut de interpretele Carla Stoleru și Lorena Palade, însoțit de prezentarea teoretică a instrumentului realizată de cele două invitate, care formează Duo Masques. Din programul propus de invitații noștri: J. S. Bach, Invențiuni la două voci; W. A. Mozart, Der Vogelfänger bin ich ja; W. A. Mozart, Das klinget so herrlich; Wil Offermans, Harmonics; Claude Debussy, Syrinx; Giulio Briccialdi, Duet; W. A. Mozart, Alles fühlt der Liebe Freuden; Violeta Dinescu, Șarpele cu pene VII; W. A. Mozart, Ein Mädchen oder Weibchen; Jean Binet, Dialogues.

Evenimentul face parte dintr-un program amplu în lucru, Educație muzicală la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, prin care Muzeul Național al Literaturii Române își propune, pe de o parte, diversificarea activităților de promovare a patrimoniului muzeal deținut, iar pe de altă parte, încurajarea, prin implicarea sa activă, modernizării metodelor de predare a literaturii și artelor în instituțiile școlare din București printr-un discurs interdisciplinar. Pretextul de la care pornim de această dată: pasiunea copilului George Bacovia pentru porumbei. Programul urmează a fi derulat și implementat pe parcursul anului școlar 2017-2018, iar în această fază invităm reprezentanți ai școlilor și liceelor din București, profesori și elevi deopotrivă, să ni se alăture în vederea lansării proiectului pilot.

RELATED ARTICLES

Most Popular