Muzeul Național al Literaturii Române organizează, începând cu data de 13 mai, proiectul Carte Obiect, prin care ne propunem să creăm un ambient unic în care copiii să-și dezvolte imaginația și să învețe să considere arta ca parte importantă și indispensabilă a vieții cotidiene, mijlocul folosit de noi fiind chiar arta. Primul atelier, din seria organizată în perioada 13 mai – 1 iulie, va avea loc sâmbătă, 13 mai, ora 11.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66 și va fi coordonat de artista Mirela Trăistaru.

Scopul atelierelor pentru copii este de a îi încuraja să se exprime prin intermediul artei plastice, de a comunica liber prin imagine și de a-și dezvolta capacitatea de concentrare și de autodisciplină prin activități de creație.

Cartea Obiect sau cartea de artă este o formă de organizare și de păstrare a lucrărilor concepute de copii, pe care aceștia o pot revedea pentru a-și aduce aminte de toate tehnicile învățate. La fiecare lecție, copiii vor fi inițiați în diferite tehnici precum desenul, tehnicile mixte, colajul, acuarela.

Acces gratuit pentru copii 6+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here