sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool

ATELIER 030202: Post alegorii

Miercuri, 20 februarie la ATELIER 030202 (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti), a avut loc vernisajul expoziției ”Post alegorii” semnată de Feher Laszlo ZOD. Curator: Mihai Zgondoiu. Expoziția poate fi vizitată până pe  11 martie 2013. Expoziţia cuprinde sculpturi din lemn care aparţin unei lumi fantastice.

Fehér László a crescut cioplind. Încă de mic și-a exersat acest meșteșug popular în localitatea Miercurea Ciuc din Transilvania. A fost vreme de câțiva ani ucenic cioplitor, apoi a urmat cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara la secția sculptură.
Imaginarul pe care ni-l propune Ződ astăzi nu este unul foarte la modă. Personajele fantasy imaginate și create de sculptor sunt himerele contemporanului în care putem plonja atunci când realitatea nu ne mai satisface. Sunt măști cu care artistul se identifică rezonant. Post-alegoriile lui Fehér László (Ződ) nu sunt altceva decât poveștile proiectate de fiecare dintre noi atunci când vrem să visăm. Un exercițiu vizual extrem de rafinat și de sincer.

 

Articolul precedentHackathon Innovation Labs
Articolul următorTOP 5 cărți recomandate
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular