Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

0
45567
Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Astrograma reprezintă amprenta noastră energetică. Ea cuprinde toate informațiile și elementele care ne caracterizează pe noi ca și indivizi. Prin aplicarea unor diferite metode și tehnici astrologice se pot determina tendințele pe baza cărora noi acționăm, precum și momentele importante din viața noastră.

Personal, de-a lungul timpului, am încercat mai multe site-uri românești care îți promiteau calcularea astrogramei sau a ascendentului. Am ajuns însă la concluzia că majoritatea dădeau rezultate eronate. Într-un final, am reușit să găsesc ceva care să funcționeze.

Cum putem să ne calculăm propria astrogramă? Simplu! V-am pregătit o serie de pași pentru un calcul corect.

Pasul 1

Accesați http://www.astro.com/ și vă va apărea această fereastră:

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Pasul 2

Dați click pe Free Horoscopes → Drawings & Calculations → Extended Chart Selection 

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Pasul 3

Vă va apărea o fereastră de genul celei de mai jos. Dați click pe Add a New Person.

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Pasul 4

Introduceți datele voastre personale: Prenumele, Numele (opțional), Genul, Data nașterii, Ora și minutul nașterii, Țara și Orașul în care v-ați născut. După finalizare, dați click continue.

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Atenție! Ora nașterii este foarte importantă, deoarece ea determină ascendentul. De aceea, trebuie să fiți siguri de ea, nu să o presupuneți când o introduceți în formular. De asemenea, minutul nașterii este și el esențial în determinarea ascendentului.

Dacă v-ați născut la 12:10, 12:15 sau 12:25 aveți un anumit ascendent, dar, dacă ați venit pe lume după 12:30, acesta se schimbă. Cu alte cuvinte, ascendentul diferă în funcție de jumătatea de oră în care sunteți născut.

Exemplu:

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

De asemenea, dacă v-ați născut într-un sat, comună sau un oraș mai mic, există posibilitatea ca acesta să nu apară cu coordonate geografice. Dacă nu este trecut, încercați să introduceți un alt oraș din apropiere sau unul mai mare din zonă.

Pasul 5

După ce ați dat continue, v-a apărut o fereastră asemănătoare celei de la Pasul 3. Derulați cursorul până în josul paginii și vă va apărea ceva de genul:

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?Dacă doriți, la Additional objects puteți adăuga în astrogramă toți sau o parte din asteroizii, stelele și eclipsele listate. În orice caz, fiecare reprezintă un punct important în astrogramă.

Toate elementele vin, individual, cu o anumită interpretare asupra vieții voastre. După ce ați selectat, dați Click here to show the chart.

Pasul 6

Și acesta este ultimul pas, cel în care vă puteți citi astrograma. Arată cam așa:

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Dar, pentru a vă ușura citirea, vă puteți uita doar aici:

Astrograma natală: cum o calculăm și cum o interpretăm?

Recent, am găsit un site românesc care pare să facă o treabă destul de bună cu astrograma. În plus, explică mai bine și arată mai bine plasarea planetelor în case și alte elemente. Dacă sunteți curioși, puteți să accesați http://www.astralia.ro/.

Casele în astrologie

Prima casă

Reprezintă sinele, felul în care ne raportăm la viață și cum îi lăsăm pe oamenii să ne vadă. Mai semnifică și modul în care inițiem lucruri sau rolul adoptat în societate.

A doua casă

Se ocupă de posesiile noastre, sau, mai precis, de ceea ce dorim să deținem sau de ce avem nevoie să obținem. Mai conține lucrurile care ne fac să ne simțim în siguranță și gestionarea resurselor.

A treia casă

Este reprezentanta comunicării și a abordării noastre față de cunoaștere. Mai precis, ea acoperă felul în care gândim și în care adunăm informațiile despre orice ne înconjoară.

A patra casă

Are în componență originile noastre, căminul, sufletul nostru, gândurile și dorințele noastre cele mai profunde, cele mai sacre lucruri ale noastre și cele mai pure energii.

A cincea casă

Este legată de copii, de plăcere, de creativitate și de pasiune. Se ocupă de exprimarea sinelui, de talentele noastre, felul în care ne bucurăm de viața și cum definim romantismul.

A șasea casă

Acoperă munca zilnică, ritualurile noastre, sarcinile la care ne pricepem cel mai bine, relațiile cu colegii de serviciu și cu munca în general,  dar și atitudinea noastră față de munca pe care o desfășurăm pentru alții.

A șaptea casă

Reprezintă căsătoria și relațiile, persoanele de care suntem atrase, fundația căsătoriei noastre și felul în care cooperăm și îi ajutăm pe ceilalți.

A opta casă

Este cea care se ocupă de domeniul financiar, de gestionarea resurselor altor oameni, de moartea fizică, de regenerarea spirituală și de fricile ascunse din copilăria noastră.

A noua casă

Responsabilă pentru credința noastră, felul în care venerăm, filosofia noastră de viață, beneficiile suferinței noastre, cum găsim și cum ne ocupăm de simbolismul ascuns.

A zecea casă

Reprezentanta recunoașterii în plan social, a carierei, a ceea ce aspirăm să devenim, a scopului nostru în această lume, a contribuției în societate și a lucrurilor pentru care vrem să fim recunoscuți.

A unsprezecea casă

Adună la un loc conștiința socială, felul în care promovăm unitatea, apartenența la grupuri, modul în care facem față convențiilor sociale, grupurile și prietenii.

A doisprezecea casă

Este cea care se ocupă cu disoluția și fuzionarea cu ceva mai măreț, universal, de felul în care încercăm să învingem solitudinea, trădările, pierderile, pedepsele și sacrificiile. Mai este cunoscută drept casa karmei.

Interpretarea planetelor, asteroizilor și punctelor ecliptice

Sun (Soarele)

Responsabil de personalitatea și ego-ul tău.

Rising sign sau Ascendent sign (Ascendentul)

Influențează felul în care te prezinți pe tine însuți lumii.

Midheaven sau Medium Coeli

Oferă chemarea ta în viață, carieră și adevărata ta natură.

Moon (Luna)

Joacă un rol fundamental în definirea trăirilor tale emoționale și a tiparelor comportamentale.

Mercury (Mercur)

Se ocupă de viața ta socială, de comunicare și de gânduri.

Venus

Cea care îți definește viața ta amoroasă, frumusețea, iubirea, relațiile și feminitatea.

Mars (Marte)

Responsabil de conflictele pe care le ai cu ceilalți, de agresivitate, vitalitate și de masculinitate.

Jupiter

Se ocupă de dezvoltarea ta, atât cea profesională, cât și personală. Mai joacă un rol în noroc și generozitate.

Saturn

Cel care influențează limitările și responsabilitățile pe care le ai și cu care te vei întâlni de-a lungul timpului.

Uranus

Conturează rebelul din tine, răzvrătirea, schimbarea și inovația.

Neptune (Neptun)

Cel care definește visele pe care le ai și imaginația ta.

Pluto

Pe el îl poți blama pentru obsesiile pe care le ai și pentru putere.

True node sau North Node (Nod Nord)

Responsabil de direcția ta karmică în această viață. Ca un far luminat în mijlocul pustietății, îți arată calea spre destinul tău.

Poți învăța despre tipul de karmă pe care îl ai în această viață uitându-te la semnul zodiacal ce guvernează North Node. Nod-ul va apărea și într-o casă, unde va arăta și zona în care această karmă va avea loc.

South node (Nod Sud)

Conține karma din viețile tale anterioare sau chiar copilăria ta. Mai exact, reflectă trecutul tău.

Semnul zodiacal ce guvernează South Node sugerează modul în care trecutul poate fi caracterizat în termeni de experiențe și sentimente, în timp ce casa care guvernează South Node-ul sugerează domeniile vieții în care anumite evenimente semnificative au avut loc.

Chiron

Poate fi vinovat pentru rănile, durerile și suferințele pe care le avem, învățându-ne să depășim aceste obstacole și să mergem mai departe. Chiron ne oferă atât înțelepciune și răbdare, cât și control asupra părții întunecate a sufletului nostru.

Cu alte cuvine, rănile noastre reprezintă daruri privite dintr-o altă perspectivă. Ele ne oferă caracter, lecții de viață și perseverență, iar Chiron ne învață aceste lucruri, fie că suntem pregătiți sau nu.

Pars Fortunae sau Part of Fortune

Are un rol cheie în succesul tău la nivel global, este asociat și cu sănătatea. Poate fi un indicativ al carierei și al vocației tale.

Semnul zodiacal și casa ce guvernează Part of Fortune reprezintă abilitățile înnăscute, talentele din anumite domenii ale vieții și calitățile ce sunt exprimate în mod natural.

Vertex

Reprezintă un punct karmic sau o conexiune predestinată. Se spune că Vertex se activează în anumite puncte de cotitură din viața noastră, în momente critice precum cele când ne întâlnim dragostea vieții noastre sau când punem capăt unei relații semnificative pentru noi.

Alții consideră că este declanșat atunci când în viața noastră are loc o naștere sau o moarte.

Lilith sau The Dark Moon (Luna Neagră)

Responsabilă de partea întunecată a personalității noastre, de emoțiile pe care le ascundem chiar de noi înșine.

Interpretarea lui Lilith este importantă în special pentru femei, deoarece reprezintă puterea femeii originare. Pentru bărbați, ea va arăta luptele pentru putere ascunse și alte probleme pe care le-ar putea avea, rezolvate sau nerezolvate, cu femeile din viața lor.

Ceres

Este asociată cu fertilitatea, parenting-ul, nutriția, munca, treburile casnice. De asemenea, partea sa negativă se ocupă cu durerea, problemele legate de muncă, problemele legate de nutriție, de custodie și răpire.

Mai poate influența și stima de sine scăzută, frica de abundență, sentimente de abandon sau de inutilitate, atașamentul exagerat, posesivitatea, complexele dintre părinți și copii și sterilitatea.

Pallas Athena

Are un rol semnificativ în sistemul imunitar, arte, relația dintre tată și fiică, intuiție, justiție, înțelepciune, apărare și rinichi.

Pallas Athena te va ajuta în interpretarea relației tale cu tatăl tău, și cu modul în care tratezi bărbații în general. Partea sa negativă influențează conflictul, luptele legale, injustiția și bolile datorate unui sistem imunitar slab.

Juno

Responsabilă de căsătorie, modă și frumusețe. Guvernează relațiile și iubirea adevărată. De asemenea, diplomația face parte din sfera ei. Ceea ce o diferențiază de Venus este angajamentul.

Partea sa negativă se ocupă cu problemele legate de abuzul soțiilor, neputința, drepturile femeilor, furia, complexele de inferioritate și de nedreptate, negare, trădare, inegalitate și amărăciune.

Vesta

Responsabilă de metabolism și de sistemul gastro-intestinal, prezintă influență asupra încuietorilor și cheilor, surorilor, securității, investițiilor, asigurărilor și moștenirilor. Ea este rezumatul casei, familiei, castității, sexualității și a devotamentului.

 

Acestea nu sunt însă toate aspectele pe care le puteți găsi într-o astrogramă. Diversitatea acestora face ca articolul de față să rămână doar o introducere în captivanta lume a astrologiei.

Surse info: truenode.org, ascella.ro, astro.com, astralia.ro, cafeastrology.com alwaysastrology.com, tumblr.com

Sursă foto: tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.