Astăzi se deschid două stații noi de metrou

0
2520
stații noi de metrou

Astăzi se deschid două stații noi de metrou. Dacă vă gândeați la metroul din Drumul Taberei v-ați înșelat. Nu, este vorba despre stațiile Laminorului şi Străuleşti, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, Magistrala M4, în zona de nord-vest a Capitalei. Cele două stații se vor deschide astăzi, începând cu ora 14, conform Ministerului Transporturilor (MT) şi Metrorex.

Nu mai puțin de 2,1 kilometri are secțiunea de metrou dintre cele dou stații noi de metrou care se deschid astăzi. Potriviti comunicatului transmis de Ministerul Transporturilor, proiectul de investiții își propune pe lângă extinderea rețelei cu cele două stații noi de metrou și realizarea unui depou intermodal și a parcării Străulești.

Legătura dintre cele două stații noi de metrou Laminorului și Străulești se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulaţie.

Lucrările pentru extinderea Magistralei M4 au început încă din anul 2013 şi au costat 1,115 miliarde de lei. (252,4 milioane euro)

Lucrările, care sunt întârziate cu aproape doi ani, sunt executate de firma italiană Astaldi, aceeaşi care lucrează şi la metroul din Drumul Taberei.

Sursă foto: fanatik.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.