În perioada 27-30 august 2015, Institutul Aspen România, în parteneriat cu Uniunea Studenților din România și Forumul Tinerilor din România, va organiza cea de-a patra ediție a Aspen Junior Seminar. Programul își propune să reunească 20 de tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, activi în mediul academic și de voluntariat, cu potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică. Seminarul oferă participanților un spațiu neutru de dialog și interacțiune, în care au oportunitatea de a-și expune și chestiona propriile convingeri.

Seminarul este construit în jurul metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a 60 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Abordând texte clasice și reflecții filozofice ale unor autori precum: Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, Fareed Zakaria, Nelson Mandela, George Orwell, Aristotel, Andrei Pleșu, Vaclav Havel sau Platon, seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale societății actuale cum ar fi: identitatea individuală și pluraritatea valorilor în societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea și asumarea rolului de leader. Potențialul individual al participanților, preocuparea față de realitățile societății din care fac parte, pasiunea și curiozitatea acestora, susținute de intervenția moderatorilor Aspen, vor contribui la succesul și impactul seminarului.

Sunt eligibili tinerii între 20 și 24 de ani (inclusiv), cu realizări academice excepționale, precum și cu un istoric semnificativ de activități de voluntariat în sectorul academic, nonprofit și nu numai.

Persoanele interesate să aplice sunt rugate să trimită dosarul de candidatură complet, până pe data de 30 iulie, către Cătălina Rață, AIR Leadership Programs Officer, pe adresa de e-mail catalina.rata@aspeninstitute.ro . Dosarul trebuie să conțină următoarele documente, în limba română, în format PDF:

O scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal și profesional al candidatului, care să indice compatibilitatea acestuia cu programul propus.
Un eseu de aproximativ 500 de cuvinte, care să răspundă întrebării: Care este importanța leadershipului bazat pe principii etice în dezvoltarea societății?
CV-ul candidatului, care să evidențieze implicarea academincă, civică și activitățile de voluntariat ale acestuia.

Costurile aferente Seminarului (cazare, masă, materiale de lectură) vor fi suportate de către organizatori, urmând ca participanții să își acopere costurile de transport. Programul se va desfășura pe teritoriul României, iar limba de lucru va fi limbă română.

Experiența Seminarului Aspen, dincolo de a oferi absolventior un spațiu de reflecție și revizuire a valorilor care le ghidează deciziile, reprezintă o oportunitate de dezvoltare profesională, o călătorie intelectuală și o provocare personală. Toate acestea pot conduce către o schimbare de perspectivă în viziunea viitorilor leaderi asupra comunității din care fac parte și a rolului de agenți ai schimbării pe care și-l pot asuma în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here