Asociația Home of Strings vă invită la spectacolul ,,Armonii de Primăvară’’

0
161
Asociația Home of Strings-afiș

Asociația Home of Strings în colaborare cu Primăria și Centrul Cultural Buftea, vă invită Duminică 31 Martie, ora 18, la spectacolul ,,Armonii de Primăvară’’, unde îi veți întălni pe artiștii lirici Mediana Vlad, Lucian Chorchiș, Fang Shuang și Maria Ungheanu. La pian Tudor Scripcariu. Vor interpreta lucrări ale celebrilor compozitori J.Strauss, E.Curtis, G.Puccini, V.Verdi, G.Rossini.

Mediana Vlad, este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, unde a absolvit și cursurile de master și a obținut în 2010, înaltul titlu academic de Doctor în Muzică pentru prezentarea temei „Portretul emoțional al sopranei de coloratură dramatică în bel canto-ul italian”. A urmat de asemenea cursuri de măiestrie sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco și a studiat muzică americană, cu specializare în musical, la Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, SUA.


Lucian Corchiș, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa maestrului Iulian Băiaşu. tenorul Lucian Corchiş a urmat şi cursuri de masterat la clasa sopranei Eleonora Enăchescu şi s-a perfecţionat urmând cursuri de măiestrie artistică la workshop- uri conduse de Viorica Cortez, Ionel Pantea, Leontina Văduva, Claudia Eder (la Universitatea  „Johannes Gutenberg” din Mainz, Germania). . Din 2006, Lucian Corchiş a devenit solist al Operei Naţionale Bucureşti, colaborând în acelaşi timp şi cu Teatrul Masca din Bucureşti, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Naţională Română din Timişoara, nţa, Filarmonica din Haifa (Israel). Filarmonica  „George Enescu” din Bucureşti, Opera Naţională Română din Iaşi.

Maria Ungheanu, este o persoană veselă , disciplinată, pasională, cu un simţ foarte dezvoltat al importanţei trăirii mesajului compozitorului. Iubeşte şcena şi muzica de Operă, fire jucăuşă, timidă, în viaţa de zi cu zi, motto-ul ei este Îndrăzneţii înving. Este absolventă a Academiei de muzica din Bucureşti . Roluri jucate Norina din Don Pasquale de G.Donizetti, Păpușa Olympia de J.Offenbach. Se pregătește pentru rolul Despina din Cosi fan tutte de Mozart. Este absolventa a Academiei de Muzică din București și Master Dirijat Coral.

Baritonul de origine chineză Fang Shuang a impresionat la Românii au talent, cântând melodia Copacul a lui Aurelian Andreescu. Prestația sa impecabilă i-a făcut pe Smiley și Pavel Bartoș să apese butonul de golden buzz și să îl trimită în semifinală. Fang este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. El a câştigat premiul II la Concursul Naţional de Canto din cadrul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale desfăşurat la Piatra Neamţ”.

Tudor Scripcariu s-a născut în 1987 în Bucureşti, România. . În decursul anilor de liceu a obţinut peste 25 de premii naţionale şi internaţionale, incluzând cele trei mari premii la concursurile „Sigismund Toduţă", „Carl Czerny” şi „W.A. Mozart”. Alte distincţii importante au fost obţinute la concursuri internaţionale, cum ar fi Premiul al doilea cu medalie de argint la Concursul Internaţional „Maryse Cheilan” – Hyeres (Franţa) şi Premiul întâi cu medalie de aur la Concursul Internaţional „San Bartolomeo al Mare” (Italia). Între 2007-2010, întâi la Concursul Internaţional "Manchester Concerto Competition". Între anii 2010 și 2015, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări la numărul de telefon: 0734100100.

 In program veti asculta:

Fang Shuang

Serenada lui Don Giovanni – Don Giovanni de Mozart.

Lucian Corchis

Torna a Surriento – Ernesto de Curtis

Maria Ungheanu

Papusa Olimpya – Povestirile lui Hoffmann.

Lucian Corchis

Recondita armonia – Tosca – Giacomo Puccini

Mediana Vlad

Valsul Voci de Primavara de J.Strauss.

Fang Shuang

Aria lui Enrico – Lucia di Lammermoor de G.Donizetti.

Duet

Mediana Vlad si Lucian Corchis.

Parigi o cara – La Traviata – Giuseppe Verdi

Maria Ungheanu

Una voce poco fa – Barbierul din Sevilla – G.Rossini.

Duet

Mediana Vlad si Fang Shuang.

Rosina/Figaro – Barbierul din Sevilla – G.Rossini.

Lucian Corchis

Core’ngrato- Salvatore Cardillo

Fang Shuang

Copacul de Jolt Kerestely.

Mediana Vlad

Valsul Julietei din Romeo si Julieta de Ch.Gounod.

Duet

Lippen Schweigen – Vaduva Vesela – Franz Lehar