Asociația Arte dell’Anima susține ateliere educaționale dedicate tinerilor în cadrul proiectului #NOTFORSALE”

0
14
Asociația Arte dell’Anima susține ateliere educaționale dedicate tinerilor în cadrul proiectului „#NOTFORSALE”

Asociația Arte dell’Anima invită tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani la o serie de ateliere educaționale gratuite de prevenție a traficului de persoane, în cadrul proiectului #NOTFORSALE.În datele de 6, 7, 13 și 14 aprilie, în intervalul orar 17:00-19:00, vor avea loc patru ateliere susținute de Alina Cristescu, inspector de specialitate în cadrul Ministerul Afacerilor Interne – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, București, partenerul proiectului. Atelierele vor avea loc la Muzeul Copiilor, din Bulevardul Decebal Nr. 11, Bloc S14, Sector 3, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS. „#NOTFORSALE” este un proiect implementat de Asociația Arte dell’Anima și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii I/2022, aria Artele Spectacolului – Teatru.

„#NOTFORSALE” este un proiect cultural-educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a comunității românești: creșterea numărului de persoane traficate din România la nivel mondial. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă amenințare de trafic de persoane. România este statul UE cu cele mai multe victime în plan internațional. România riscă o retrogradare internațională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, precum Afganistan, Siria, Cuba ori Iran, potrivit raportului privind Traficul de persoane al SUA.

Scopul atelierelor este să crească nivelul de conștientizare a fenomenului traficului de persoane în rândul tinerilor și sunt dedicate elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Înscrierile pentru ateliere sunt disponibile aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZpYnWsIe7K6B4sVD0YZzFgWxsZirrMsb2xCavqwIqkZ3JCQ/viewform?usp=sf_link

Profesorii care doresc să participe la ateliere sunt rugați să ne contacteze la 0733.060.033 sau prin e-mail teatru@artedellanima.ro pentru programarea grupului de elevi la ateliere.

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, educație și mediu social.

 Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima.

Mulțumim tuturor partenerilor care ni s-au alăturat în acest proiect: Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația eLiberare, Primăria Capitalei, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, PROEDUS, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău și Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Un proiect implementat de Asociația Arte dell’Anima prin manager de proiect Crina Lință și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.