sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipAsigură sănătatea laptopului tău folosind cooler-ul

Asigură sănătatea laptopului tău folosind cooler-ul

De regulă, la un an, doi sau trei după ce-ți achiziționezi un laptop, decoperi că acesta nu mai este laptopul de odinioară, cel silențios și rece. Te trezești că începe să se încingă, să scoată zgomote de motor turat, uneori se stinge de unul singur. Ei bine, încingerea laptopului poate determina efecte negative asupra componentelor laptopului, chiar și a procesorului, elementul ‘’cheie’’ al laptopului. De regulă, acest lucru se întâmplă datorită utilizării frecvente a laptopului  în pat sau pe genunchi, pe o suprafață ce nu permite laptopului să se răcească, ori pentru că pasta termoconductoare trebuie schimbată, ori din cauza depunerii de praf în interiorul laptopului.

Pentru a preveni încingerea laptopului, fie că îl folosim pe pat sau pe birou, fie că lucrăm în Photoshop, urmărim un film sau că  ne jucăm pe el, coolerele externe reprezintă o soluție foarte utilă de răcire a laptopului la un preț rezonabil. Ce este un cooler? Un cooler este un dispozitiv care se montează sub laptop și care permite o circulaţie mai bună a aerului pentru reducerea temperaturii componentelor interne și prelungire a duratei de viață.

Dacă ai observat că, după controlul de rutină (curățarea laptopului, schimbării pastei termoconductoare, repararea unor componente sau înlocuirea sistemului de răcire dacă este nevoie), laptopul tau continuă să se încingă, Laptop Garage îți recomandă unul dintre coolerele din magazinul din magazinul online www.laptopgarage.ro pentru a te scăpa de griji.  Sănătatea laptopului tău este importantă, iar prevenirea defectării procesorului sau a plăcii video joacă un rol vital.

Coolerele sunt de două feluri și anume:  cu ventilatoare și fără ventilatoare. Cele fără ventilatoare sunt utile pentru laptopuri care nu se supraîncălzesc foarte tare. O alternativă pentru cooler-ul fără ventilator foate fi o simplă carte, însă bineînțeles, nu este la fel de comodă precum un cooler. Din punct de vedere al materialului din care sunt confecționate, coolerele pot fi de plastic sau metalice (de exemplu aluminiu), cele mai metalice fiind calitativ superioare, pentru că sunt mai rezistente și mai bune conductoare de căldură.

Trebuie să ai în vedere faptul că în general, cele mai eficiente coolere sunt cele cu ventilatoare mari (+200mm), iar cele mai silențioase au în jur de 500 – 700 de rotații pe minut. Un cooler foarte bun poate scădea temperatura laptopului tău chiar cu 10 grade Celsius.

Sursa: www.laptopgarage.ro

Ligia Stroehttp://www.iqool.ro
Liniștea și muzica sunt inspirația mea. Îmi place să văd tot ce-i mai bun în oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un paradox. Afirm ferm că perfecțiunea nu există, însă încerc să o ating în fiecare zi. Cred în oamenii excepționali și îi caut la orice pas. Consider că zâmbetul este întotdeauna cea mai bună armă, indiferent de context. Iubesc noutatea, curiozitatea și inovația. Îmi place să cred că nimic nu este imposibil.Pe scurt, eu sunt : familie, iubire, fericire, optimism, PR, prieteni, sinceritate, multifuncționalitate, zâmbet, entuziasm.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular