joi, mai 19, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipAsertiunea – proiect pe tema jurnalismului

Asertiunea – proiect pe tema jurnalismului

Asociația Studenților Economiști din România (ASER) desfășoară în această primăvară cea de-a 16-a ediție a proiectului Aserțiunea. Studenții din ASE, SNSPA și Universitatea din București au ocazia să acumuleze cunoștințe despre jurnalismul narativ și să le pună în practică pe parcursul celor 5 ateliere tematice.  Mai mult, aceștia vor forma o echipă de redacție, vor scrie și își vor publica articolele în revista Aserțiunea de anul acesta, al cărei scop este acela de a promova în rândul studenților modele de ambiție și perseverență.

 1940154_826435754051413_1117265107_n

Prima etapă a proiectului este reprezentată de conferința: „De ce e frumos să împărtășim povești”, care va avea loc pe 26 februarie, la ora 17:00, în Librăria Bastilia. Sorin Trâncă, Tudor Mușat și Andreea Borțun le vor dezvălui studenților de ce este important să împărtășim poveștile pe care oamenii le trăiesc, care este impactul acestora în societate și cum pot fi poveștile oamenilor modele de comporament pentru ceilalți.

În cele 5 ateliere care vor urma, participanții vor învăța de la jurnaliști consacrați  ce presupune munca într-o redacție, pașii pe care trebuie să îi realizeze până la forma finală a unui articol și vor primi feedback de la aceștia în sesiunile de scriere, astfel încât studenții să își descopere propriul stil. Temele celor 5 ateliere sunt: Jurnalism introductiv, Cum ne documentăm pentru un articol, Fotojurnalism, Interviul – noțiuni teoretice, Interviul – practică, acestea desfășurându-se în perioada 3-6 martie.

Ulterior, după ce studenții vor avea cunoștințele necesare realizării revistei, se va forma echipa redacției.  Timp de o lună aceștia se vor documenta, vor lua interviuri și vor lucra la articolele ce vor fi publicate în revista Aserțiunea.

Lansarea noului număr al revistei va fi sarbătorită printr-un eveniment, unde persoanele prezente vor primi gratuit revista Aserțiunea și unde vor afla mai multe lucruri despre poveștile articolelor pe care le vor citi.

Legatura permanenta cu mediul jurnalistic este importantă și din acest motiv studenții vor avea ocazia să facă parte din Comunitatea Aserțiunea, unde se vor alatura participanților ediției trecute. În comunitate vor continua procesul de învățare prin diverse activități sau întâlniri cu oameni-resursă.

Înscrie-te până pe 28 februarie pe asertiunea.aser.ro și fii parte din redacția Aserțiunea!

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular