ASE și DSU inaugurează „Academia SpEranței”

0
296

Joi, 6 octombrie 2016, a însemnat un nou început pentru Academia de Studii Economice și pentru Departamentul pentru Situații de Urgență. Cele două instituții au încheiat un parteneriat promițător intitulat „Academia SpEranței”. Sub motto-ul „voluntariat din iubire pentru viață”, scopul acestui proiect este de a forma, în rândul studenților ASE, un comportament corect în situații de urgență prin însușirea tehnicilor de prim ajutor.

Protocolul a fost semnat în cadrul unei conferințe de presă organizate joi în Aula Magna a ASE-ului. Semnatarii acestuia sunt Virginia Mărăcine, coordonator „Academia SpEranței”, Nicolae Istudor, rector ASE, și Raed Arafat, șef DSU și președinte SMURD.

img_0081

De ce „Academia SpEranței”?

Statistic vorbind, românii cred în paradigma conform căreia lor nu li se poate întâmpla nimic. În realitate, trăim într-o lume în care, dacă am fi puși în situația de a acorda primul ajutor, mulți dintre noi nu am ști ce să facem. Virginia Mărăcine a afirmat că ASE a pierdut un rector din cauză că niciunul dintre colegi nu a știut să aplice tehnici de prim ajutor în momentul în care acesta ar fi avut nevoie de ele pentru a supraviețui. Totodată, pentru ASE, momentul „Colectiv” a însemnat pierderea unui număr de șapte studenți valoroși.

Cum se derulează „Academia SpEranței”?

Realizat în colaborare cu DSU, acest proiect își propune să îi pregătească pe studenții ASE să facă față și să reacționeze corect situațiilor de urgență. În același timp, acesta se desfășoară sub formă de voluntariat, ASE-iștii primind puncte credit pentru această activitate. Studenții universității vor putea face voluntariatul în cadrul DGASPC, Amnesty International Group, Greenpeace, Habitat for Humanity și altele.

Ce câștigă „Academia SpEranței”?

  1. Cunoaștere
  2. Sănătate
  3. Vieți

img_0130

Raed Arafat consideră proiectul ca fiind foarte ambițios întrucât panica crește numărul victimelor și e necesar să cunoaștem tehnici de salvare. În ceea ce privește voluntariatul, șeful DSU afirmă că e nevoie de oameni proactivi și implicați, „Academia SpEranței” fiind o astfel de oportunitate pentru studenți.

Până în decembrie 2016, „Academia SpEranței” definitivează parteneriatele cu instituțiile în cadrul cărora studenții vor face voluntariat, conturează profilul voluntarilor pe bază de chestionar, aduce caravana SMURD în ASE și serbează Crăciunul cu cei care au nevoie de un suflet cald lângă ei.

Foto: Andrei Iagăru – IQool